Pintér Sándor szigorított a magyar terrorkészültségen

Illegális bevándorlás - Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány
Pintér Sándor és Kovács Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarországon kettes fokozatú terrorkészültséget rendeltek el a brüsszeli terrortámadás után.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor 2-es fokozatúra emelte a magyar terrorkészültséget a brüsszeli terrortámadások után – közölte az Origóval a Belügyminisztérium. A négyfokozatú skálán az egyes szint a legmagasabb. A miniszter utasította a Terrorelhárítási Központot, hogy

helyezze magát készültségbe.

A belügyminiszter utasította a rendőrséget is, hogy fokozott szolgálatot lásson el a magyarországi nemzetközi repülőtereken.

Orbán megdöbbent

Orbán Viktor miniszterelnök megdöbbenéssel értesült a kedd reggeli brüsszeli merényletről, együttérez az áldozatok hozzátartozóival, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kíván. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt mondta: a kormányfő

azonnali és folyamatos tájékoztatást kért

az illetékes külügyi, rendvédelmi és terrorelhárítási szervek vezetőitől. Az esetleg szükségessé váló intézkedésekről ezek alapján születhet döntés.

Orbán Viktor miniszterelnök megdöbbent a brüsszeli terrortámadásokon Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Biztonságos földet érés

A belga légügyi irányító központ (Belgocontrol) tájékoztatása szerint a brüsszeli Zaventem repülőtérre kedd reggel biztonságosan megérkezett utolsó járatok között volt a budapesti járat. A Brussels Airlines repülőgépe reggel fél hétkor indult a magyar fővárosból, és 08.15-kor szállt le Brüsszelben.

A brüsszeli események miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. Az Origo egyik olvasója jelezte, hogy a felszállás előtt darabokra szedték a filmes fényképezőgépét Ferihegyen.