MSZP-s szál is van az offshore-botrányban

Boldvai László beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS jelölt SZELLEMI TEVÉKENYSÉG
Salgótarján, 2014. március 17. Boldvai László szocialista országgyűlési képviselőjelölt Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének, a „kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltjének fórumán a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban 2014. március 17-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
2012 novemberében került Konti Csilla tulajdonába egy Szamoa szigetére bejegyzett offshore cég, és azzal együtt egy svájci bankszámla. Konti Csilla férje, Boldvai László 2012-ben parlamenti képviselő volt az MSZP színeiben.
Vágólapra másolva!

Boldvai Lászlónak, az MSZP egyik befolyásos politikusának, korábbi parlamenti képviselőjének és egykori pénztárnokának felesége, Konti Csilla tulajdonába került egy Szamoa szigetén bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore cég 2012 novemberében. A tanárnő

a szamoai céggel együtt hozzájutott egy bankszámlához is az egyik legpatinásabb svájci banknál,

és pont a tulajdonszerzésének napján történtek intézkedések, hogy a cége megkaphasson egy nagyobb - közel 80 millió forintos – összeget, írja a Direkt36.

Az MSZP pénztárnoka volt

Konti offshore-tulajdonlása idején Boldvai a parlament tagja volt, és ugyan 2014-ben kiszorult az Országgyűlésből, továbbra is aktívan politizál. Képviselő a Nógrád megyei közgyűlésben, és ő vezeti az MSZP megyei szervezetét.

Boldvai a 90-es évek közepén volt az MSZP pénztárnoka.

A panamai botrány dokumentumai

Konti offshore-érintettsége abból a hatalmas, eddig titkos nemzetközi dokumentumcsomagból derült ki, amit a német Süddeutsche Zeitung újság szerzett meg, és az International Consortium of Investigative Journalists nevű tényfeltáró újságírószervezet koordinálásával 76 ország közel 380 újságírója dolgozott fel.