A rendszerváltás éveibe megy vissza a legjobb magyar sorozat

Aranyélet c. HBO sorozat sajtótájékoztatója 2. évad
Aranyélet c. HBO sorozat sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Ősszel kerülnek képernyőre az Aranyélet második évadjának epizódjai, több új színész is feltűnik majd a képernyőn. A már ismert arcok mind igent mondtak a folytatásra, Ónodi Eszter, Anger Zsolt és Thuróczy Szabolcs karaktereinek múltbeli énjét is megismerhetjük. A magyar HBO sorozatának sajtótájékoztatóján bemutatkoztak az új szereplők is.
Vágólapra másolva!

Az Aranyélet első évadja több szakmai elismerést és pozitív kritikákat kapott, a nézők részéről is volt igény a folyatatásra, és első magyar sorozatként külföldön is bemutatták: Lengyelországban és Csehországban is követhették - erről beszélt a második évad sajtótájékoztatóján Benda Gergely, az HBO regionális marketingvezetője.

Minden korábbi szereplő visszatér a második évadban Fotó: Polyak Attila - Origo

Több új szereplő érkezik

Az eseményen a már ismert arcok és a sorozat készítői mellett az újak is megjelentek, Miklósi Attila, Janka és Hollós múltbeli karakterét fiatal színészek alakítják. Ónodi Eszterét Kiss Andreára, Thuróczy Szabolcsét ifj. Vidnyányszky Attilára, Anger Zsoltét Kovács Tamásra bízta a csatorna.

A történetmesélés abban különbözik az első évadétól, hogy ezúttal megismerhetjük a karakterek múltját, kiderül, hogyan éltek, mit csináltak a rendszerváltás környékén. "Janka egy mélyszegénységben élő vidéki családból származik, fiatalon került Budapestre, hogy a saját lábára álljon. Ekkor még tele volt reménnyel" - mesélte a fiatalkori karakterről Kiss Andrea.

A fiatal Janka karakterét bízták rá Fotó: Polyak Attila - Origo

Miklósi Attila és Hollós Endre ekkor már nagy cimborák voltak a történet szerint, a banda harmadik tagja, Gáll Feri a második évadban kerül képbe (a jelenben Végh Zsolt, a múltban Fehér László kelti életre). Róla egyelőre annyit lehet tudni, hogy azok közé tartozik, akik a rendszerváltásból győztesként kerültek ki, kerüli a luxust és a feltűnést, szigorú elveihez pedig görcsösen ragaszkodik. Egy klasszikus magyar oligarcha.

Új karakter, Gáll Feri érkezik az ismert arcok mellé Fotó: Polyak Attila - Origo

Egyszerűbb életre vágynak

Az első évad végén úgy tűnhetett, a család felhagy a bűnözéssel, hazugsággal, csalással, próbálnak becsületesen élni – kérdés, hogy ez menni fog-e nekik. Miklósi Attila egyszerűbb életre vágyik, biztonsági őrként kezd dolgozni, becsületesen szeretné folytatni.

Felesége, Janka, egy másik oldalát mutatja: kiderülnek a tettei, viselkedése mögötti motivációk,

jobban megértjük cselekedeteit, többet fog pityeregni. Mirára rátalál a szerelem, Márk pedig látszólag a gengszterélet felé halad - hátára koponyát és pisztolyokat varrat a folytatásra.

Miklósi Janka egész más arcát mutatja a második évadban Fotó: Polyak Attila - Origo
Mirára rátalál a szerelem, Márk jövőjéről nem árultak el sokat Fotó: Polyak Attila - Origo

"Attila jó példát akar mutatni a fiának, szeretné, ha normális emberi életet élne" - mondta karakteréről Thuróczy. A színész örült annak, hogy újra találkozott a csapat, karakteréről úgy látja, másfél millió magyar apa problémáját testesíti meg. Anger Zsolt szerint egy sorozat akkor működik jól, ha minél több szívet megszólít, az Aranyélet pedig sokak kedvence lett.

Anger Zsolt csak pozitív visszajelzést kapott Fotó: Polyak Attila - Origo
Attila jó példát szeretne mutatni fiának Fotó: Polyak Attila - Origo

Ne legyen kiszámítható

Tasnádi István egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a vezető írói feladatot, de íróként visszatért Zomborácz Virág mellett. A helyét Lengyel Balázs vette át, hárman írták tovább a történetet.

Az Aranyélet alkotói a sajtótájékoztatón Fotó: Polyak Attila - Origo

"Egy éve indult a második évad fejlesztése, a kérés pedig annyi volt, hogy okozzunk meglepetést a nézőknek, a folytatás ne legyen kiszámítható" - mesélte. A rendezők, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron kétfejű sárkányként definiálták magukat, négy-négy epizódot rendeznek, és ígérik, ezúttal sem lesz érezhető különbség munkáik között.

Mutatunk még néhány képet az eseményről:

Ónodi Eszter többet fog pityeregni Fotó: Polyak Attila - Origo
A második évadvan jobban megnyílnak a karakterek Fotó: Polyak Attila - Origo
Döbrösi Laura karaktere nagy csalódásokon van túl Fotó: Polyak Attila - Origo
Az Aranyélet második évadjának szereplői Fotó: Polyak Attila - Origo