Döbrösi Laura: Ha elszállnék, azonnal vágjanak fejbe

Aranyélet c. HBO sorozat sajtótájékoztatója 2. évad
Aranyélet c. HBO sorozat sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Döbrösi Laura az Aranyélet második évadjában is ott lesz, nem volt kérdés számára, hogy mit válaszoljon a magyar HBO felkérésére. A színésznő büszke a szakmai elismerésekre, a nézőktől csak pozitív visszajelzést kapott, és azért nincs profilja a közösségi oldalakon, mert távol áll tőle a felhajtás és a magamutogatás.
Vágólapra másolva!

Miben lesz más Miklósi Mira, mint az első évadban volt?

Mira 17 évesen megérett arra, hogy más emberi kapcsolatot is építsen a családon és a barátokon túl. Egyrészt beindulnak a hormonjai, másrészt rádöbbent a valóságra az előző évadban, aminek az elviseléséhez szüksége van valakire, akiben bízhat, és aki mellett önmaga lehet. Ilyen kapcsolatot keres és talál is, de mint minden tinédzser,

Ezen a síkon árnyalódik egy kicsit a karakter. Amúgy nagyon vártuk a folytatásról szóló hírt, az egész stábot imádom, jó volt találkozni és újra együtt dolgozni.

Nem volt kérdés, hogy mit válaszol a felkérésre Forrás: HBO

Mennyi munka lesz az évadban?

Hetvenkilenc napos a forgatási időszak, ebből én most harminc napot dolgozom, ami sokkal kevesebb, mint tavaly. Ez egyrészt rossz, mert imádom ezt a szerepet és ezt a munkát, másrészt viszont jó, hogy szellősebb, mert más dolgokra is tudok koncentrálni. Persze csak olyat tudok vállalni, ami nem köti le annyira a napjaimat, és nem veszi el túl sok figyelmem, mert az Aranyélet az első, mindent ennek a szériának rendeltem alá.

Az Egynyári kaland következő évadjára nem volt idő?

Örömmel mentem volna, de kivitelezhetetlen a kettőt együtt csinálni, így nem tudtam vállalni. Nagyon szerettem együtt dolgozni a csapattal,

Teljesen új volt nekünk is, hogy az MTVA a sorozat folytatását tervezi, akkor már aláírtam az HBO-val. Biztos vagyok benne, hogy nagyon király lesz, mindenképp bele fogok nézni, sőt, mivel a stábunk egy része dolgozott ott is, tervezzük, hogy ha lesz időnk, meglátogatjuk őket a Balatonon.

Az Egynyári kaland folytatásában már nem lesz ott Forrás: MTVA

Nagy a felhajtás, okoz gondot az ismertség?

Új ez még nekem ma is. Alapvetően nem vagyok olyan típus, aki ilyesmi figyelemre vágyik. Azt hiszem, elég könnyen kezelem az ismertségem, de hogy mennyire kényelmes ez, már más kérdés. Ha lehetne választani ezt a szakmát felhajtás nélkül, akkor azt választanám. Nem panaszkodhatok, csak pozitív élményem van, gyakran odajönnek hozzám az utcán, kedvesek velem az emberek. Sok szeretetet kapunk, és mivel nem színpadon állunk, ahol az előadás végén taps a visszajelzés, nekünk ezek a reakciók adnak energiát, feltöltődést.

Az első évad premierjén Olasz Renátó azt mondta, hogy biztosan mindenki szerelmes lesz Döbrösi Laurába. Így lett?

Önző dolog, de nem foglalkozom ezzel. Nem vagyok exhibicionista, nincs közösségi oldalam, ahol el tudnának engem érni, nem kapok naponta száz levelet. Nem tudom elképzelni, hogy autentikusan tudnám nyomni magam. Nem értem, hogy miért lenne érdekesebb az életem, mint bárki másé. Nekem izgalmas, de késleltetem, hogy másokkal is ilyen mértékben megosszam. Egyelőre nem érzem a nyomást, hogy szükség lenne rá.

És a Televíziós Újságírók Díja, a Forbes listája?

Mindkettőn nagyon meglepődtem, a Forbes 30-as listáján konkrétan leesett az állam. Körülnéztem ledöbbenve, hogy mi van? Ez igaz? Azt hiszem, végre el kell hinnem, hogy színésznőként emlegetnek, sőt, egy sikeres színésznőnek, akit elismer a szakma. Furcsa ez nekem, hozzá kell szoknom.

Nem érti, miért lenne érdekesebb az élete, mint másé Fotó: Polyak Attila - Origo

Változat a siker a színészeken?

Remélem, hogy rajtam nem. Gyerekkorom óta ezen a pályán mozgok, tizenegy éves koromban forgattam először.

Mindig kérem a barátaimat és a családot, hogy ha elszállnék, azonnal vágjanak fejbe. Egyébként jó minták vannak előttem, akikkel együtt dolgoztam, mind követendőek számomra. Az Aranyélet stábjában is a helyükön kezeljük a dogokat, nincs irreális nagyképűség, feltűnés.

Mi lesz az Aranyélet forgatása után?

A sorozat mellett két vizsgafilm is forog, úgyhogy nagyon sűrű időszak ez. Egy filmben kaptam szerepet, érkeztek felkérések alternatív színházaktól, de egyelőre nincs olyan zöldlámpás projekt, amiről mesélhetek. Bízom benne, hogy nem fogok unatkozni.