Fej fej mellett Clinton és Sanders Kaliforniában

GettyImageRank2 ELECTION NEW YORK, NY - APRIL 14: Democratic Presidential candidates Hillary Clinton and Sen. Bernie Sanders (D-VT) debate during the CNN Democratic Presidential Primary Debate at the Duggal Greenhouse in the Brooklyn Navy Yard on April 14
Hillary Clinton és Bernie Sanders
Vágólapra másolva!
Hibahatáron belül van a különbség Hillary Clinton és Bernie Sanders támogatottságában a kaliforniai demokrata választók között.
Vágólapra másolva!

Az NBC News, a Wall Street Journal és a Marist legfrissebb felmérése szerint Hillary Clintont a kaliforniai demokrata szavazók 49, Bernie Sanderst 47 százaléka támogatja. Hasonló számokat mutatott a PPIC egy héttel korábbi közvélemény-kutatása is, amely a volt külügyminisztert 46, a vermonti szenátort 44 százalékon mérte – emlékeztetett az AP.

Hillary Clinton és Bernie Sanders fej fej mellett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan

Clinton jelentős előnnyel vezet a demokrata elnökjelöltségért folyó harcban: 2310 delegátus támogatását már megszerezte, és még 73-at kell megnyernie.

Kalifornia a legnagyobb megmaradt falat: 546 delegátusról döntenek a választók június 7-én. Clinton azonban valószínűleg már korábban megszerzi a szükséges számú delegátust, New Jerseyben ugyanis az időeltolódás miatt előbb zárnak az urnák, mint Kaliforniában.

Aznap még három államban járulnak az urnákhoz a demokrata szavazók: Montanában, Új-Mexikóban és Észak-Dakotában.