Ezért dühöngenek majd az autósok a hétvégén

tudatos közlekedés
Budapest, 2015. június 1. A Szilágyi Erzsébet fasor, Várfok utca és Krisztina körút kereszteződése az átépítés alatt álló fővárosi Széll Kálmán térnél 2015. június 1-jén. Megváltozott a tér forgalmi rendje a felújítás miatt, a módosítások a tömegközlekedési, gyalogos és közúti forgalmat érintik. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Futóverseny és jótékonysági biciklis felvonulás, de nemzeti ünnep és tüntetés is bénítja majd Budapest közlekedését-  összefoglalónkból kiderül, merre nem érdemes elindulni autóval a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Több tömegrendezvény is lesz hétvégén Budapesten, az ezekkel járó forgalomkorlátozások pedig felboríthatják az autós és tömegközlekedés megszokott rendjét.

Itt tartanak össze

Június 4–5. között a Nemzeti Összetartozás Napjának állami rendezvényei okozhatnak torlódásokat: a rendőrség szerint június 4-én este héttől tilos lesz megállni a III. kerületi Petőfi tér közelében,

a Kert sor mindkét oldalán a Vasút sor és a Ráby Mátyás utca között, valamint a Ráby Mátyás mindkét oldalán, a Kert sortól a Géza utca irányába 50 méter hosszan.

Itt várhatóak az állami ünnep miatti forgalomkorlátozások Forrás: Police.hu

Az állami ünnepség szombaton Áder János jelenlétében, zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, valószínűleg

ezért sem jár majd a 2-es villamos

a Jászai Mari tér és a Kossuth tér között, egészen fél tizenegyig.

Tüntetés Zuglóban

Zuglóban szombaton demonstráció és rendezvény miatt is korlátozzák a forgalmat.
Reggel hat és este tíz óra között egy tüntetés miatt tilos lesz megállni a Felvonulási téren, a Dvořák sétány és az '56-os emlékmű között a Városliget felőli oldalon, valamint az Izsó utcában a Thököly úttól 100 méter hosszan mindkét oldalon.

Erre vonulnak majd a tüntetők Forrás: Origo

Emellett szakaszosan és időszakosan

lezárhatják az '56-osok terét is, és a Regnum Marianum-kereszt előtti parkoló - Dózsa György út - Szerbia Nagykövetsége - Dózsa György út - Thököly út - Románia Nagykövetsége - Thököly út - Stefánia út - Szlovák Köztársaság Nagykövetsége útvonalat.

A Városliget másik oldalán, az Állatkerti körúton eközben egy rendezvény idejére tiltják a megállást, a Gundel Károly körúttól a Fővárosi Nagycirkusz irányába, 150 méter hosszan mindkét oldalon.

Jótékony biciklizők

Vasárnap biciklis program és futóverseny borzolja majd az autósok idegeit: a Tour de Bókay 175+2 jótékonysági kerékpáros felvonulás résztvevői a Bókay János utca 53. (I. sz. Gyermekklinika) - Üllői út - Baross utca - Wlassics Gyula utca - Vasvári Pál utca - Szélmalom utca 33. (Bókay-kert) útvonalon haladnak reggel tíz és délután két óra között, itt várhatóan lezárják majd az érintett szakaszt.

A jótékonysági biciklis vonulás útvonala Forrás: Police.hu

A Rumbach Sebestyén utcából pedig

az V-VI. kerületet érintő futóverseny indul.

Itt pedig futóverseny várható Forrás: Police.hu

Emiatt reggel tíz és délután egy között lezárhatják a Rumbach Sebestyén utca - Dob utca - Klauzál tér - Csányi utca - Király utca - Vasvári Pál utca - Paulay Ede utca - Rumbach Sebestyén utca képezte futóútvonalat is.