Gyurcsó szerint helye lett volna az Eb-keretben

Gyurcsó Ádám
Vágólapra másolva!
Gyurcsó Ádám az utolsó keretszűkítésnél kimaradt a magyar válogatott Eb-keretéből, pedig úgy érzi, helye lenne a keretben. A Pogon Szczecin légiósa úgy gondolja, megtette a magáét, és az Elefántcsontpart elleni ziccert kárhoztatja. 
Vágólapra másolva!

Zsémbesen nyilatkozott a Nemzeti Sport pénteki számában Gyurcsó Ádám, aki az utolsó keretszűkítés áldozata lett. A Pogon Szczecin játékosa nehezen dolgozza fel, hogy kimaradt a csapatból, mert „tiszta a lelkiismeretem, mindig 100 százalékot nyújtottam, nem tehetek szemrehányást magamnak.”

A sportlap újságírója rákérdezett, nem az Elefántcsontpart ellen kihagyott ziccere döntött-e arról, hogy kimarad a keretből, amire elég meglepő választ adott a volt fehérvári szélső. „Ha belövöm, talán nagyobb esélyem lett volna. Ahogy mondani szokták, alattam volt a labda abban a helyzetben, ezért nem tudtam erővel meglőni. De nem győzöm hangsúlyozni,

Amikor lehetőséget kaptam, éltem vele.”

Gyurcsó Ádám mindent megtett Forrás: AFP

Annál a bizonyos Elefántcsontpart elleni helyzetnél Gyurcsó tökéletes labdát kapott Nagy Ádámtól, egy az egyben vihette a kapusra, és ha alá került a labda, az azért volt, mert gondja akadt a labdavezetéssel. Azon kívül az Origo helyszíni tudósítója szerint Gyurcsó a mezőny egyik leggyengébbje volt Elefántcsontpart ellen az első félidőben, amikor még domináltuk a játékot. Nem csoda, hogy 60 perc után levette Bernd Storck, mert nem sokat tett hozzá a csapat játékához.

Bizonyított a kritikus pillanatokban?

A télen Lengyelországba szerződött Gyurcsó szerint nem kérdés, hogy ott lenne a helye a válogatott keretében. „Ott lenne a helyem, tudnék segíteni a csapatnak. Tavasszal jó formában futballoztam, és a kritikus pillanatokban is bizonyítottam,

mint például Elefántcsontpart ellen”

– mondta a tavasszal az Ekstraklassában két gólt szerző szélső.

Gyurcsó hozzátette, nagyon csalódott, hogy végül kikerült a keretből, de Bernd Storckra nem haragszik. A kapitány végig korrekt volt vele, meg is mondta neki, hogy 50 százalék esélye van a kerettagságra. „Már volt egy viszonylag összeszokott mag, amibe nem volt könnyű bekerülni” – tette hozzá a szélső.