ATM- és bankfiókkeresőt indított a jegybank

ATM automatából pénzt vesz fel egy idős nő, sokan kérik készpénzben a nyugdíjat, OTP, bankomat
Vágólapra másolva!
Új pénzforgalmi keresőt indított a jegybank a honlapján. Az ügyfelek több ezer bankjegykiadó automatát vagy hitelintézeti fiókot találhatnak meg percek alatt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank a pénzforgalom lebonyolításában részt vevő intézmények fiókjait, illetve a Magyarországon üzemeltetett bankjegykiadó automaták elérhetőségét és szolgáltatási adatait bemutató új alkalmazást jelentetett meg az MNB honlapján.

Az oldalon megtalálható valamennyi itthoni hitelintézet és hitelintézeti fióktelep, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz kibocsátását végző egyéb szolgáltató és fióktelep, illetve az ATM-szolgáltatást nyújtó nem pénzügyi intézmény bankjegykiadó automatája, illetve az ügyfelek számára szolgáltatást nyújtó egysége. Ha egy intézmény fiókjához több ATM is tartozik, az alkalmazás funkcióik szerint csoportosítva (például készpénzfelvétel, készpénzbefizetés) jeleníti meg őket.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A mozgásukban akadályozott ügyfelek számára külön kereshetők az akadálymentesen megközelíthető fiókok és ATM-ek is.

Mivel a fiókok, ATM-ek GSP-koordinátái is rendelkezésre állnak, lehetőség van az adott felhasználó földrajzi helyzetének automatikus megállapítására és a környékbeli találatok azonnali bemutatására is.

Az alkalmazás indulásakor jegybanki adatok szerint

a hazai pénzforgalmi szolgáltatóknál, míg az ügyfelek számára pénzügyi szolgáltatást nyújtó fiókok, egységek száma az érintett pénzügyi intézményeknél hozzávetőleg 2754 volt.