Soros adott egy tippet, hogyan lehet most nagyot kaszálni

Soros György, magyar származású milliárdos befektető
Soros György, magyar származású milliárdos befektető
Vágólapra másolva!
Soros György szerint a font árfolyama legalább 15, de inkább több mint 20 százalékot fog zuhanni, ha a britek az unió elhagyására szavaznak. A befektető szerint a helyzet rosszabb lesz, mint az 1992-es fekete szerdán, amikor hatalmas profitot szerzett a font leértékelődésén. Soros György szerint a spekulánsok ugranának a leértékelődésre, a brexit néhány embert nagyon gazdaggá tenne, a brit választók viszont sokat veszítenének rajta.
Vágólapra másolva!

A font árfolyama hatalmasat zuhan, ha a britek az unióból való kilépésre szavaznak június 23-án, csütörtökön, írja a Guardianban megjelent cikkében Soros György.

A befektető szerint a font legalább 15 százalékot esne, de valószínűleg többet, mint 20.

A dollárral szembeni jelenlegi 1,46-os árfolyam így 1,15 alá menne.

Rosszabb lenne, mint a fekete szerda

„Arra számítok, hogy

– írja Soros.

Soros szerint 1992-höz képest ma a piacon sokkal nagyobb és erősebb spekulánsok vannak. „Akik

de a legtöbb brit választópolgárt jóval szegényebbé.”

A britek lábon lőnék magukat

„A font értéke hatalmasat zuhanna. A kilépésnek emellett azonnali és drámai hatása lenne a pénzpiacokra, a befektetésekre, a fogyasztói árakra és a munkahelyekre” – véli a befektető.

Sokan azt hiszik, hogy nem lesz komoly hatása a személyes pénzügyeikre, ha a kilépéspárti voksok kerülnek többségbe. Csak azt hiszik, amit hinni akarnak.”

Soros szerint a brit központi bank nem tudna megfelelően reagálni egy esetleges recesszióra, mert monetáris fegyvertárának jelentős részét már felhasználta a gazdasági világválság hatásainak mérsékléséhez.