Budapesten is dübörög majd a világzene

Canteca de Macao
Vágólapra másolva!
Július végén a világzenétől lesz hangos Balatonboglár - akkor kezdődik az első Babel Sound fesztivál. A szervezők szerdán jelentették be, hogy a budapesti világzene kedvelőknek sem kell félniük. Ugyanis amíg tart a fesztivál Bogláron, addig az Ellátóházban is dübörög az afrikai bennszülött dzsessz, vagy a klezmer punk.
Vágólapra másolva!

Balatonbogláron július 19-től 24-ig tart majd az igazi Babel Sound fesztivál. A budapesti kiegészítő programok együtt kezdődnek a boglári bulival, de két nappal tovább tartanak. Méreteiket természetesen nem lehet összehasonlítani, hiszen

Budapesten egyetlen helyszínen, az Ellátóházban lesznek koncertek.

A világzene kedvelői majd bulizhatnak itt klezmer punkra, balkáni popra, afrikai bennszülött dzsesszre, indiai bossa novára, vagy akár spanyol flamencóra. Nyolc napon keresztül lehet tehát a fővárosban is válogatni a világzenei koncertek között.

A budapesti koncertsorozatot a vidám és pörgős zenét játszó olasz BandAdriatica kezdi.

Az organettón játszó Claudio Prima vezette csapat már Boban és Marko Markovic Orkestarral, valamint a Kocani Orkestarral is zenélt együtt. Másnap, július 20-án az amszterdami Carlos Zorita Diaz bohém csapata, a Zorita lép színpadra, míg július 21-én a marokkói Gabacho Maroc nevű formáció Afrika hangulatát varázsolja az Ellátóházba.

A madridi Canteca de Macao igazi fúziózenét játszik majd Forrás: Canteca de Macao - Facebook

A következő két estén a spanyolos zenéé lesz a főszerep: pénteken, 22-én a vidám Canteca de Macao játszik popköntösbe bújtatott rumba-ska-reggae-flamenco fúziózenét, szombaton pedig a tarragonai Roba Estesa folk calentója fog szólni.

Vasárnap a tel-avivi Jewish Monkeys balkán-klezmer-punk zenével és

vállaltan "non-PC" szövegekkel várja az érdeklődőket.

A fesztivál utolsó előtti napján, július 25-én a holland popot, reggae-t és swinget keresztező Amariszi koncertezik, és végül, a Babel Sound budapesti sorozatát július 26-án a londoni-bangladesi szitárművész és énekes-színésznő, Shama Rahman zárja. Zenéje a keleti hangzást ötvözi a dzsesszel és bossa novával, megfűszerezve mindezt dubstep, punk, valamint triphop hatásokkal is.