Pénzhamisítás miatt emeltek vádat egy volt politikus ellen

Veress Áron Sebestyén
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke ellen, akit az ügyészség pénzhamisításért vonna felelősségre a bíróság előtt. Ügyvédje szerint csak el akarta adni a nála lévő hamis eurót, de az ügyészség ennél többel vádolja és letöltendő börtönt kér rá. Veress Áron egyébként 2006-ban az Óbudai Cívis Klub színeiben indult az önkormányzati választáson Óbudán, de mindössze 8 szavazatot kapott. Egy alkalommal pedig Ukrajna-szakértőként szerepelt 2014-ben a SportKlub csatornán.
Vágólapra másolva!

Pénzhamisítás miatt vádat emeltek V. Áron, a Fidesz ifjúsági tagozatának egykori elnöke ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség. A Magyar Nemzet arról is írt, hogy V. Áron szabadlábon védekezik, és a vádbéli bűncselekményt 2-8 év szabadságvesztéssel is sújthatják.

Hamis pénzt akart átváltani

Mint arról az Origo is beszámolt, a volt elnököt azután tartóztatták le, hogy tavaly, egy februári estén a Keleti pályudvaron próbált forintra váltani egy hamis százeuróst. A rendőrök a lakásán további 297 darab - mintegy 30 ezer eurónyi - hamis, százeuróst találtak.

A rendőrség 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet foglalt le Forrás: police.hu

Az akkor 30 éves férfi elismerte a bűncselekményt. Azt állította, hogy egy moldáv férfitól, tartozás fejében kapta a pénzt. V. Áront a bíróság ezután előzetes letartóztatásba tette.

Ügyvédje szerint csőbe húzták

Annak idején az Index írta meg hogy a rendőrség közleményében említett férfi Veress Áron Sebestyén, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, aki 2003-ban lett a párt tagja, 2007-től pedig az ifjúsági tagozatban dolgozott. A Választás.hu adatai szerint pedig 2006-ban elindult az önkormányzati választáson Óbudán, de mindössze 8 szavazatot kapott az Óbudai Cívis Klub színeiben.

Veress Áron Sebestyén a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke volt Forrás: Fidesz.hu ifjúsági tagozat

A botrány kirobbanása után Szenczi Géza, a férfi akkori ügyvédje az Origónak úgy nyilatkozott, hogy az egész ügynek semmi köze a politikához, védence egy magánjellegű helyzetbe került, és nagy pechje volt. Az ügyvéd szerint Veress sajnálja, hogy "így csőbe tudták húzni", és mindent megtesz, hogy a rendőrség elfogja azt, akitől a hamis pénzt kapta.

Veress Áront 2012-ben kizárták a pártból.

Ukrajna-szakértő is volt

Veress Áron Sebestyén egyébként Ukrajna-szakértőként is szerepelt korábban. Egy 2014 februári felvétel szerint ilyen minőségében szerepelt a SportKlub tévécsatornán. A műsorban más mellett az ukrajnai események és a sport kapcsolatáról esett szó.

Veress külpolitika iránti érdeklődését mutatja, hogy mint az a hvg.hu cikkéből kiderült, a politikusnak van egy egyesülete, amely külföldi kapcsolatépítésre fókuszál, és a bírósági nyilvántartás szerint 2012. január 1-jével lett az elnöke. Az egyesület nevében Veress blogot is írt.