Az Iszlám Állam toborzóit keresik Németországban

kézigránát dobtak menekültszállásra
Villingen-Schwenningen, 2016. január 29. Egy rendőrautó egy menekültszállás előtt szalaggal lezárt utcaszakaszon a dél-németországi Villingen-Schwenningenben 2016. január 29-én, miután a hajnali órákban ismeretlen tettes kézigránátot dobott át az épület kerítésén. A kioldott szerkezet nem robbant fel, az incidensben senki sem sérült meg. (MTI/EPA/DPA/Marc Eich)
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam terrorszervezetnek dolgozó "toborzók" után kutatnak több német városban: a hatóságok razziát tartottak Düsseldorfban, Duisburgban és Dortmundban.
Vágólapra másolva!

Házkutatásokat tartottak szerdán a németországi Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományokban feltételezett szélsőséges iszlamistáknál.

A rendőrség - ügyészségi utasításra - Düsseldorfban, Duisburgban és Dortmundban tartott razziát.

Az intézkedés három férfi ellen irányul, akikről feltételezik, hogy tavaly január, illetve tavaly július óta tagokat és támogatókat toboroztak az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Az egyik embert azzal is gyanúsítják, hogy anyagilag és logisztikai segítséggel is támogatta a dzsihadista szervezetet.

Több városban is razziáztak a rendőrök Forrás: MTI/EPA/DPA/Becker And Bredel

Sajtóértesülések szerint Düsseldorfban őrizetbe is vettek egy embert és egy duisburgi török utazási irodában is tartottak házkutatást, melynek tulajdonosa muzulmán hitoktatói tevékenységet is folytat, és a gyanú szerint radikális nézeteket terjeszt.

Dortmundban is egy hitszónoknál tartottak házkutatást, a németországi szalafista - a radikális iszlám egy irányzata - szubkultúra egyik központjaként számon tartott alsó-szászországi Hildesheimben pedig egy iszlám egyesület vezetőjének több családtagjánál razziáztak.