Imre Géza: A bronzérmet valahogy össze kell kalapálni

Imre Géza (j) és a francia Gauthier Grumier a férfi párbajtőrözők csapatversenyének elődöntőjében a riói nyári olimpián a 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 14-én.
Vágólapra másolva!
Bár a magyar férfi párbajtőrcsapat végig üldözte a franciákat, sőt, 29-29-nél utol is érte, végül 45-40-re vereséget szenvedett, így a bronzmeccsen az ukránokkal vívhat. Imre Géza szerint nagyon akarja a csapat a bronzérmet.
Vágólapra másolva!

„Úgy éreztem többször is, hogy egy-egy tus kellene, hogy elbizonytalanítsuk őket, mert fel tudtunk zárkózni, és sikerült egyenlíteni is. A végén Rédli Andrásnak volt egy esélye rá,

onnan pedig már rohannia kellett. Megpróbáltunk mindent, most van három óránk, hogy összeszedjük magunkat, és felkészüljünk az ukránok ellen, akikről annyit lehet tudni, hogy ők az aktuális világbajnokok. Nagyon szeretnénk ezt az érmet" – nyilatkozta Imre Géza a franciák elleni vesztes elődöntő után.

Imre Géza (jobbra) egyéniben szerzett már egy ezüstérmet, most hozzátehet egy bronzot is Forrás: MTI/Illyés Tibor

Plusz nyolccal zárt a franciák nyerőembere

Az egyéniben ezüstérmes vívónk elismerte, most

Yannick Borel volt az, akivel nem tudtak mit kezdeni a franciák közül.

Borel Boczkó Gábort 5-2-re, Imrét 6-5-re, Rédlit az utolsó asszóban 10-6-ra győzte le, vagyis plusz nyolccal zárt, amivel nyerőembernek bizonyult.

„Általában az ellenfeleknél mindig találunk egy sebezhető pontot, a franciáknál is szokott lenni, de mindig változik, hogy éppen kinek megy gyengébben. Ma Grumier volt egy kicsit sebezhetőbb, Borel pedig a nyakába vette a csapatot" – mondta Imre Géza az ellenfélről.

Nem tett szívességet Boczkónak a francia

Érdekes volt látni az utolsó előtti asszót, amikor Boczkó és Grumier csak méregették egymást, egyikük sem kezdeményezett, végül egy perc után levonultak a pástról. Imre erről azt mondta, Boczkónak az feküdt volna, ha a francia támad, és abból tud tusokat adni. A francia viszont nem akart támadni, és inkább hagyta az asszót, ez pedig Boczkónak is megfelelt, mivel így sok tus maradt az utolsó asszóra, amelyet 35-34-es francia vezetésről kezdett meg Rédli és Borel.

Pedig a még a zsűri is nekünk kedvezett párszor

A francia elhúzott négy találattal, de úgy nézett ki, Rédli visszahozza a meccset, 38-37 után viszont ismét a francia pillanatai következtek, és el is dőlt az asszó sorsa. „Még egy kis szerencse kellett volna, mert el kell ismerni, abból kijutott most, még a zsűri ítéletei is inkább nekünk kedveztek. Mindannyian csalódottak vagyunk, de a harmadik helyet össze kell valahogy kalapálni. Nagyon nehéz lesz" – tekintett előre az ukránok elleni, magyar idő szerint 22 órakor bronzmeccsre Imre Géza.