Iskolákat fenyegettek meg Németországban

Vágólapra másolva!
E-mailben jött az üzenet, minden iskolába azonos szöveggel. A rendőrség végül nem talált konkrét veszélyre utaló jeleket.
Vágólapra másolva!

Egy rendőrségi szóvivő annyit mondott a Mitteldeutscher Rundfunknak, hogy „nagyon komolyan” veszik az ügyet.

Sajtóértesülés szerint az e-mail erőszakos cselekményekről szól. A szászországi Lipcsében hét iskolához vezényeltek ki rendőröket.

Az épületeket lezárták, a tanulók és a tanárok nem hagyhatják el iskolájukat.

A Szász-Anhalt tartományi Magdeburgban két gimnáziumot átkutattak, az egyikből a diákokat hazaküldték, a másikban folytatódik a tanítás. Fenyegető e-mailek érkeztek az alsó-szászországi Göttingen és a bajorországi Bayreuth több iskolájába is.

A megrémült diákok sok helyütt elbarikádozták magukat az osztályteremben.

Konkrét veszély nem volt

A Spiegel Online hírportálnak egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a fenyegető e-mailben délelőtt 10 órára jelezték egy bűncselekmény elkövetését. A rendőrség nem talált konkrét veszélyre utaló jeleket.

Fenyegető e-mail érkezett az alsó-szászországi Göttingenben is egy iskolába. Sajtóhírek szerint két helyi településén, Pegnitzben és Uffenheimban is fenyegető e-mailt kaptak egy-egy iskolában. Mindkét helyszínen kiürítést rendeltek el, a rendőrség átkutatta az épületet és nem talált semmit. Egyes médiaértesülések szerint elképzelhető, hogy rossz tréfáról van szó.