Meghalt Fritz Weaver színész

Weaver, Fritz smoking pipe PORTRAIT HORIZONTAL
Weaver, Fritz Pers: Fritz Weaver Ref: XWE048AA Photo Credit: [ The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
90 évesen meghalt Fritz Weaver, akit a magyar nézők is láthattak számos sorozatban, például az X-akták-ban vagy a Magnum-ban.
Vágólapra másolva!

90 éves korában manhattani otthonában halt meg Fritz Weaver, aki az ötvenes évektől kezdve rengeteget szerepelt a tévében.

A pályáját színpadon, a Broadwayn kezdte 1955-ben, több Tony-díjra jelölték, de a legnagyobb tévés elismerésre, az Emmyre is esélyes volt egy 1978-as minisorozat, a Holocaust főszereplőjeként.

Fritz Weaver Forrás: AFP/The Kobal Collection

Az X-akták-ban egy szenátort játszott két epizódban, de olyan sorozatok több részében is láthattuk, mint a Mission: Impossible, a Marsbéli krónikák, a Magnum, a Gyilkos sorok vagy az Esküdt ellenségek.

Olyan filmekből is ismerős lehet, mint a Maraton életre-halálra, a Fekete vasárnap vagy újabban A cipőbűvölő, legutolsó filmje az idei The Congressman volt.