Robot viszi ki az ebédet

ételszállító robot starship technologies
Vágólapra másolva!
Jópofa a kis robot, de olyan ételek esetében, amikor a kiszállítás sebessége fontos, egyelőre nem látszik nagyon hatékony megoldásnak.
Vágólapra másolva!

Londonban a Starship Technologies és a Just Eat nevű online ételrendelő alkalmazás közösen új kiszállítási rendszerrel kísérletezik. Az autós, motoros vagy kerékpáros futárok helyett egy nem túl bonyolult külsejű robot viszi ki az ebédet.

Nem mindennapos látvány Forrás: Starship Technologies

A Skype két korábbi alapítója által működtetett Starship Technologies hét darab önjáró jószágot biztosít a Just Eat számára kipróbálásra. A kerekeken guruló, önálló döntéseket hozó kis dobozok GPS-szel tájékozódnak és csak a megrendelő tudja kinyitni őket.

Bár a gyerekjátéknak látszó robotok egyedül közlekednek, a készítők fel vannak készülve a rongálásra és a lopási kísérletekre is, így ha gond van, emberek veszik át az irányítást.

Munkában Forrás: Simon Birt/ST

Ha valaki a futárokat féltené, nem kell. Egyrészt így sincs belőlük elég Londonban, másrészt ezzel a sebességgel számos feladat esetében nincs verseny ember és robot között, a pizzát például nem így szeretnénk megkapni.