Debreceni gimnazisták nyerték a Pénzsztár versenyt

bankjegy bankkártya forint mastercard
Budapest, 2015. május 9. Számológép, bankkártyák és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A 2016-ban a Pénzsztár címet és a vele járó fődíjakat a debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett csapat végzett.
Vágólapra másolva!

A hatfordulós Pénztár versenyre az idén is közel 1000 csapat nevezett be hazai és határon túli magyar középiskolákból. A versenyzőknek a végső fordulóban változatos feladatokat kellett teljesíteniük. Prezentációt tartottak egy sikeresen működő vállalkozásról, ismertetve a sikertörténet okait, tanulságait; rövid videó formájában mutatták be saját felkészülésük történetét; megadott szempontok alapján érveltek; ábrákat elemeztek és egy-egy korabeli pénzérme alapján mutattak be adott pénztörténeti korokat.

Az idei versenyre ezer csapat nevezett be Forrás: MTI/Faluldi Imre

A csapatoknak egy oldalas szövegben elrejtett tíz hibát kellett megtalálniuk, ügyfélleveleket kellett elirányítaniuk az illetékes szervezetekhez és különféle adatok nagyságrendjét kellett megbecsülniük.

Debreceni csapat nyert

A debreceni

Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapatának

tagjai fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott okostelefont kaptak.

A második helyen egy határon túli csapat,

a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata

végzett, akik a Stockholders nevet viselték.

A harmadik

a budapesti META Don Bosco Szakgimnázium Nationale Jugendliche Gesellschaftlichenarbeitsgruppe nevű együttese lett,

míg a negyedik helyet a Szombathelyi SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai által alkotott Hiteljárókeret foglalta el.

A pénzügyi kultúra fejlesztése mindnyájunk közös érdeke, hiszen a történések, a pénzügyi folyamatok jobb értése egyaránt érdeke az egyénnek, az üzleti szereplőnek, az országnak, mert növeli a biztonságok, jobb egyéni, gazdasági és társadalmi döntésekhez vezet. Mondhatjuk versenyképességi tényező. Ezért van szükség arra, hogy akár játékos formában is, egymás tudását csiszolva minél többet tegyünk e területen is, hiszen a ilyen versenyek kisugárzása több, mint a résztvevők közvetlen felkészülésének haszna. Általa is többre jutunk így együtt – mondta a zsűri elnöke Kovács Árpád, aki a Költségvetési Tanács elnöke.

Elsősorban azért álltunk a Pénzsztár kezdeményezés mögé, mert mindig is szívügyünk volt a pénzügyi kultúra fejlesztése, különösen fiatal korban – és ez a vetélkedő kiváló eszköz erre. De amit ezek a fiatalok a mai döntőn bemutattak, messze túlmutat a gazdasági és pénzügyi ismeretek elsajátításán – mondta Zolnai György Budapest Bank elnök-vezérigazgatója.