Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid megnyugtató győzelemmel, a Valencia csúfos hazai vereséggel zárta a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első felvonását.

A Valencia a spanyol bajnokságban csak bukdácsol és akár kiesési gondokkal küzdhet, pénteken ráadásul távozott a kispadról Cesare Prandelli vezetőedző. Így nem a legjobb előjelekkel futott neki a Celta Vigo elleni a kupamérkőzésnek, a szurkolók ráadásul tüntetést szerveztek a találkozó előtt, és a többségi tulajdonos, Peter Lim távozását követelték.

A kialakult helyzetet tükrözte a csapat kedd esti teljesítménye, a Celta Vigo már a 19. percben 3-0-ra vezetett, és végül 4-1-re meg is nyerte a kupacsata első felvonását. 1951 óta ez volt a Valencia legsúlyosabb hazai veresége a Király-kupában, 65 évvel ezelőtt a Real Madrid nyert 5-1-re a Mestallában.

Az Atlético Madrid legnagyobb sztárjaival lépett pályára a szintén élvonalbeli Las Palmas otthonában, Diego Simeone együttese a várakozásoknak megfelelően fel is tette az eredményjelzőre a két csapat közti minőségbeli különbséget. Az első félidőben Koke, a másodikban a távozásáról szóló pletykák leállítását kérő Antoine Griezmann volt eredményes.

2-0-s idegenbeli győzelmével az Atlético Madrid már a hazai visszavágó előtt a legjobb nyolc csapat között érezheti magát.

Spanyolország, Király-kupa
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Las Palmas–Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Valencia–Celta Vigo 1–4 (0-3)
Osasuna–Eibar 0–3 (0-1)
Deportivo La Coruna–Alavés 2-2 (0-2)
szerdán:
Alcorcón-Córdoba
Real Sociedad-Villarreal
Real Madrid-Sevilla
csütörtökön:
Athletic Bilbao-Barcelona