Ripost: Így működik a Hadházy-klán

Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos a politizálásával csak a saját családja korrupciós ügyeiről akarja elterelni a figyelmet, ezt írja a Ripost. A lap szerint az LMP társelnökének, egyben antikorrupciós szóvivőjének nemcsak édesapja, hanem édesanyja is részt vesz a földszerző akciókban. 
Vágólapra másolva!

A Ripost arról ír, hogy Hadházy Ákos édesapja állami földek megszerzésében segít Tolna megyében Twickel György német származású üzletembernek, aki az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerzett több százmillió forint értékű földet. A Tények meg is talált két strómant.

Korábban az Origo is írt arról, hogy Hadházy Ákos édesapja, Hadházy Árpád Twickel György cégeiben tölt be vezető tisztségeket. Hadházy Árpád a megyei agrárkamara elnöke is, a kétes szerződések jóváhagyását pedig a megyei agrárkamara látja el.

A Ripost szerint Hadházy édesanyja is részese a földszerző akcióknak, a már meglévő több mint 40 hektárja mellé

Sárpilisen és Várdombon vetett szemet újabb több mint 150 hektárra,

egy 30 milliós licit keretében. A kisemmizett helybéliek a lap szerint biztosak abban, hogy Hadházy

antikorrupciós beszédeivel csak a saját családja – ahogy Tolnában sokan nevezik, a Hadházy-klán – korrupciós tevékenységéről akarja elvonni a figyelmet.

A Tolna megyei rendőrség 159-rendbeli közokirat-hamisítás vádjával indított eljárást, majd a megyei főügyészség elrendelte a nyomozás újraindítását. A Tények információi szerint egyébként már bírósági szakaszba jutott a földbotrány.