Egyetemista huligánok támadtak rá Donald Trump támogatójára

Vágólapra másolva!
Felfegyverzett fiatalok zavarták meg Milo Yiannopoulos előadását a liberális fellegvárként számon tartott Berkeley Egyetemen. A nyiltan Donald Trumpot támogató kritikust ki kellett menekíteni a teremből. Szerinte a baloldal nem bírja elviselni a szólásszabadságot.
Vágólapra másolva!

A szervezőknek kellett kimenekíteni a liberális fellegvárnak számító Berkeley Egyetemről Milo Yiannopoulost, miután felfegyverkezett fiatalok támadtak rá az előadása közben - számolt be az esetről a Fox News, amelyet a Hirado.hu szemlézett. A nyiltan Donald Trump mellett kiálló kritikust még február elejént érte az incidens, a beszámolók szerint fekete ruhába öltözött, maszkos, pajzsokkal és fegyverekkel felszerelkezett diákok rontottak rá.

Milo Yiannopoulost nem kíméli a baloldal Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Milo Yiannopoulos az elitkritikus, nagy súllyal bíró Breitbart híroldal munkatársa maga úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy

a támadók először kövekkel dobálóztak, majd be is törtek az épületbe, ahol az előadását tartotta.

"A baloldal nem tűri a szólásszabadságot manapság" - fogalmazott a Foxnak az érzékeny témák felvetéséről ismertté vált Yiannopoulos. Az úgynevezett "alt-right" mozgalom (olyan csoport, amely minden mainstream politikai irányzatot visszautasít) arca szerint az ügy mögött az áll, hogy az ellenfelei próbálják úgy beállítani, mint szélsőjobbost.

Liberális vitakultúra

Milo Yiannopoulos arról is beszélt, hogy azért nem tud a baloldallal mit kezdeni, mert nincsenek tények amik mellettük szólnak. Szerinte a demokratáknak harminc éven keresztül sikerült erőszakosan befogniuk az emberek száját, így aztán elfelejtettek vitakozni, mert nem voltak rákényszerítve.

"A támadás valójában a szólásszabadság elleni erőszak. Az ellenoldalról senki nem mer kiállni mellettem, mert pontosan tudják, hogy az a karrierjük végét is jelentené" - mondta.

Milo Yiannopoulos egyébként a napokban az HBO egyik vitaműsorába kapott meghívást, ám a másik felkért vendég, Jeremy Scahill újságíró lemondta a felvételt. A "The Intercept" portál alapítója szerint Yiannopoulos azért nem vitaképes, mert gyűlölködik és rasszista, bevándorlásellenes kampányszöveget terjeszt. A konzervatív kritikus erre úgy reagált, hogy

az állami megszégyenítés és a demagógia nem működik és örül neki, hogy Scahill kirohanás ezt újra bebizonyította.

Zsidó és meleg

Milo Yiannopoulos 1984-ben született Angliában, egy online tech-magazin alapításával futott be, 2015-ben szerződött a Breitbarthoz. Szabadszájú fundamentalistaként tekint magára, aki nyiltan vállalja zsidóságát és homoszexualitását is. Hozzá köthető az alt-right két, talán legfontosabb dokumentuma is, ezekben annak adott hangot, hogy le kell számolni a politikai korrektséggel.