Magyarországon is megvehetjük az egyik legjobb VR-sisakot

1072 Budapest HTC vive InGame Esport Lounge InGame Esport Lounge & VR Arcade Játék Klauzál utca 26-28. Kocsma Közösségi tér Pub Szórakozóhely
Vágólapra másolva!
Több jó hírrel is készült a HTC: már Magyarországon is megvásárolható lesz a HTC Vive virtuálisvalóság-sisak, ahhoz pedig két új kiegészítő is érkezik. A Vive Tracker valós tárgyakat képes követni és megjeleníteni a virtuális térben, míg a Vive Deluxe Audio Strap kiegészítő a megfelelő hangzásról gondoskodik.
Vágólapra másolva!

A HTC VIVE bejelentette, hogy március 1-től újabb országokban teszi elérhetővé virtuálisvalóság-eszközét. A HTC Vive tavasztól hivatalosan is beszerezhető lesz Bulgáriában, Horvátországban, Cipruson, Észtországban, Görögországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában, a bővítéssel együtt így már összesen 30 országban férhető hozzá.

Az eszközt a www.vive.com weboldalról közvetlenül lehet megrendelni.

Már a magyar játékosok is megvehetik Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A cég emellett új kiegészítőket is bejelentett a Mobil Világkongresszus alkalmából, melyeken keresztül további területek és felhasználási módok egészíthetik ki a virtuális valóság világát. A Vive Tracker

valós tárgyakat képes követni és megjeleníteni a virtuális térben.

Az első 1000 Vive Tracker kapcsán már több mint 2300 alkalmazási lehetőség érkezett olyan területekről, mint oktatás, vállalkozás, edzés, egészség, jóllét. Az alkalmazások 60 százaléka nem játékkal vagy szórakozással kapcsolatos.

A Vive Tracker Forrás: HTC

"Igazán összetett feladat olyan eszközt alkotni, ami illeszkedik a Vive rendszeréhez." - mondta el Joe Ludwig, a Valve programozója. "A Vive Tracker segítségével a tárgyak olyan egyszerűen követhetők a virtuális térben, hogy bárki tudja majd használni. Nagy örömünkre szolgál, hogy a HTC megalkotta ezt a készüléket és nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a fejlesztők hogyan fogják hasznosítani."

A Vive Tracker első körben fejlesztők számára lesz elérhető március végén.

Szélesebb körben csak ezt követően lehet hozzájutni.

A Vive Tracker egyik tesztelője a CloudGate Studio, akik az Island 359 fejlesztői. Ők több eszközt használnak egyidejűleg, hogy a játékosok teljes testtel, jelenléttel részt vehessenek a játékban.

"A Vive Tracker segítségével kitágítottuk a virtuális valóság határait, megteremtve a Virtual Self (virtuális én) rendszert, így a játékosok egész testüket láthatják és használhatják a játék során. Az Island 359-ben így már lehajolhatunk vagy akár hason fekhetünk mindezt valóságba illő pontossággal"- mondta el Steve Bowler, a CloudGate Studio elnöke.

Vive Deluxe Audio Strap Forrás: HTC

Beépített fülhallgató is jön

A Tracker mellett megmutatták a Vive Deluxe Audio Strap nevű beépített fülhallgatót. A megfelelő méret beállítását egy kör alakú szabályozó biztosítja, amivel egy vagy akár több Vive felhasználóhoz is gyorsan méretre igazíthatjuk az eszközt.

A jövőben minden új Vive Business Edition vásárlása mellé Vive Deluxe Audio Strap jár alapfelszereltségként. A termék várhatóan júniustól lesz elérhető.