Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ricciardo korántsem volt mindig ilyen mosolygós

Horizontal
Toro Rosso's drivers Australian Daniel Ricciardo (R) and French Jean-Eric Vergne smile during the unveiling of the new Formula One car STR7 on February 6, 2012, as part of a training session at the Jerez racetrake. AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo védjegye – a gyorsasága mellett – a csillogó-villogó mosolya. Azt gondolnánk, az ausztrál F1-es pilóta képtelen dühöngeni, ez azonban tévedés: korábban teniszezett, és akkor bizony pusztította az ütőket. Mára lehiggadt kicsit, de még mindig utál veszíteni.

"Született versenyző vagyok, már gyerekkoromban is rossz vesztesnek számítottam – jelentette ki Daniel Ricciardo a West Australian című újságban. – Amikor teniszeztünk, összetörtem az ütőt, vagy valamit. Bármikor kidobáltam a játékaimat a babakocsiból. Mára tisztelettudóbb lettem, de még mindig utálok veszíteni. Amikor rajtam van a sisak, az a súlyosabb énem."

Fönt a sisak! Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

A perth-i születésű versenyző már Melbourne-ben van, a hétvégi idénynyitó helyszínén. Azt mondta, a szerény ausztrál életstílus sokat segít neki az F1-ben: "Mindent nagyra értékelek, amit elértem, annak köszönhetően, hogy így nőttem fel."

Bírja a Forma-1-gyel járó puccos életmódot, a szép szállodákat és a menő éttermeket, de "ugyanolyan szívesen elalszom egy hálózsákban a haveroknál. Megvan az egyensúly."

Ricciardo a nyári szünetben egy hónapig otthon volt a családjánál, bicikliztek, kempingeztek és horgásztak. "Ugyanazokat csináltuk, mint gyerekkorunkban. Kivéve, hogy mivel holtszezon volt, legurítottam néhány sört, és nem különösebben izgattam magam."

Mindent egy helyen az Eb-ről