Fehér oroszlánokat akartak csempészni

Vágólapra másolva!
Hat fiatal fehér oroszlánt találtak afgán határőrök egy gyümölcsöket szállító teherautóban az afgán-pakisztáni határon. Az állatokat azonnal elkobozták, a kabuli állatkertbe kerültek.
Vágólapra másolva!

Négy oroszlánt repülőgépen Kabulba szállítottak, és elhelyezték őket a fővárosi állatkertben. Két állatot még a kandahári rendőrség központjában őriznek - közölte pénteken Asziszgul Szakib, az állatkert igazgatója.

Az oroszlánok a repülő fedélzetén utaztak

Az állatokat nem lehetett a csomagtérben szállítani, mert ott nem volt elegendő oxigén a számukra, így ketrecekben a repülőgép fedélzetén tették meg az utat.

Pakisztánból csempészhették az állatokat

A rendőrség nem tudja, honnan származnak az állatok, illetve kinek akarták szállítani őket. Úgy tűnik, Pakisztánból érkeztek. Hosszú időn keresztül tarthatták kicsiny ketrecben őket, erről árulkodnak a mancsukon lévő sérülések - mondta az igazgató.

Az új oroszlánoknak medencét is építenek majd

A kabuli állatkert oroszlánketrece három éve üres, így nagyon örülnek az újonnan érkező oroszlánoknak. Az illetékesek most azt tervezik, hogy kibővítik a ketrecet, sőt medencét is építenek az új állatoknak.