Milliárdokkal támogatják a magyar cégek digitalizációját

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
Architects meeting at computer in office.
Vágólapra másolva!
A Modern Vállalkozások Programban közel 60 milliárd forinttal támogatja a kormány a magyar makro-, kis- és középvállalkozásokat, ezzel a cégek lehetőséget kapnak arra, hogy korszerűsítsék informatikai hátterüket. A program révén nemcsak pénzügyi támogatáshoz jutnak, ingyenes tanácsadást is biztosítanak számukra.
Vágólapra másolva!
Forrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image / Science Photo Libra

Idén rekordszámú vállalkozás jelentkezett a digitalizációs programba, közel

10 ezer vidéki cég

élt a versenyképességet fokozó lehetőséggel. Több mint 3000 vállalkozás kapta meg a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, mellyel vissza nem térítendő többlettámogatást vehetnek majd igénybe az uniós informatikai pályázatokon.

Sokszor a szakmai segítség hiánya az, ami miatt nem mernek fejleszteni a kkv-k, de a program megadja nekik a szükséges bátorítást - tette hozzá Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hozzátette,

hetente 1 milliárd forint

támogatást igényelnek a vállalkozások, ezért jövőre is biztosan elindítják a programot.

Forrás: Origo


– nyilatkozta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Kiemelte, eddig egyetlen program sem tudott ennyi vállalkozást megszólítani. Azt is megemlítette, a Digitális Jólét Program kibővül a Digitális Jólét Program 2.0-val a mikrovállalkozások számára.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a szakaszzáró sajtótájékoztatón azt mondta, a program óriási lehetőség valamennyi magyar vállalkozás számára, hogy

régóta vágyott fejlesztéseket

végrehajthassa.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Informatika a Társadalomért Egyesülettel és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel konzorciumban tavaly indította el Modern Vállalkozások Programját. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mint szakpolitikai felelős vesz részt a megvalósításban.