A portugálok szerint terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból

Vágólapra másolva!
A portugál hatóságok nemzetközi terroristákat és fegyvercsempészeket gyanítanak egy állami fegyverraktárból „nagyon hozzáértően” elkövetett múlt heti lopás hátterében - közölte a portugál főügyész hivatala kedden.
Vágólapra másolva!

A hatóság úgy véli, hogy a feltételezések a nyomozás kiterjesztésére sarkallták az ügyészséget, amely kézigránátok, 9 milliméteres lőszerek és feltehetően egyéb fegyverek eltűnését vizsgálja a létesítményből. A portugál hadsereg eddig nem tette közzé a Lisszabontól 100 kilométerre északra fekvő Tancos légitámaszpontról múlt szerdán eltűnt harci eszközök teljes listáját.

Azeredo Lopes nemzetvédelmi miniszter akkor úgy nyilatkozott, hogy

a lopást „nagyon hozzáértően” követték el.

Úgy tudni, a bűnözők rést vágtak a támaszpontot körülvevő kerítésen. A tárcavezető hozzátette, hogy a lopásról értesítették Portugália európai uniós és NATO-partnereit is.

Az ügyben vizsgálatot folytató ügyészt a rendőrség, a katonai rendészet nyomozói és az állami terrorelhárítási egység támogatja munkájában - derült ki a főügyész hivatalának közléséből.
A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás titkosságát előíró törvényekre hivatkozva egyéb részletet nem kívánnak közzétenni az ügyről.