14 TB-os merevlemezzel állt elő a WD

hgst helioseal hdd merevlemez hélium adatközpont
14 TB kapacitást kínál a HGST HelioSeal márkájú Western Digital merevlemez
Vágólapra másolva!
Első körben a nagyvállalati ügyfelek rendelhetnek csak a termékből.
Vágólapra másolva!

Az otthoni felhasználók döntő többségének már elég régóta nincsenek tárhelygondjai, az 1-2 terabájtos merevlemezek jó ideje nem megfizethetetlen úri mulatságok. Szerveres környezetben már más a helyzet: jelenleg is emberileg felfoghatatlan mennyiségű adatot kell tárolniuk, ráadásul gyorsan és folyamatosan növekszik a tárhelyigény, így mindig örülnek a nagyobb kapacitású merevlemezek megjelenésének.

14 TB kapacitást kínál a HGST HelioSeal márkájú Western Digital merevlemez Forrás: Western Digital

A Western Digital most megkezdte a világ első 14 terabájtos merevlemezének forgalmazását, a HGST HelioSeal brandnév alatt piacra dobott HDD-t specifikusan adatközpontokba szánja a gyártó. Ennek megfelelően SATA mellett SCSI csatolófelülettel is elérhető, a folyamatosan fenntartható szekvenciális adatmozgatási sebessége 223 MB/s.

Nevéből sejthetően héliumos meghajtóról van szó: a levegőhöz képest ritkább gáznak köszönhetően a mérnökök vékonyabb tányérokat tudnak használni, így több fér be a házba.

A meghajtó szabvány 3,5 hüvelykes formatervű, a Western Digital 5 év garanciát vállal rá. Az ára nem ismert, az egységenkénti költséget erősen befolyásolja a rendelt mennyiség. A termék fogyasztói piacon való elérhetővé tételéről egyelőre nem beszélt a WD.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!