Ott lesz a NAV a győri sörfesztiválon

pénztárgép
Csak NAV-engedélyes műszerészek javíthatják
Vágólapra másolva!
A szokásos helyek mellett, mint vendégátó-ipari egységek, boltok, piacok, a NAV októberberben a Győri Hal- és Sörfesztiválra is ellátogat - derül kik az Adótraffipax közléséből. 
Vágólapra másolva!

Ezen a héten Baranya, Győr, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében, valamint Baján lesznek adóellenőrzések az Adótraffikapx szerint.

Az esetek többségében a piacok, vendéglátóhelyek kerülnek ilyenkor fókuszba, de például Somogyban kiemelt figyelmet kapnak a taxisok, a fittnesz stúdiók. Emellett a győri bringaszervizek i s jobb, ha közelebb húzzák a pénztárgépet.

Csak NAV-engedélyes műszerészek javíthatják Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Egyébiránt nem változik semmi a rendszerben: a NAV a kijelölt településeken lényegében bizonyosan megjelenik, emellett azonban akármilyen egységbe benézhetnek szerte az országban. Ez azt jelenti, hogy azért, mert egy települést nem jelöltek be, attól még bármikor felbukkanhatnak a revizorok.

A trafi hatására általánosan megemelkedett a pénztárgépforgalom, vagyis az egész lényege nem az, hogy sokat szakítson a NAV az ellenőrzésekkel, hanem hogy a cégek önként nagyobb tételt üssenek be, több áfát fizessenek és végeredményben többet adózzanak.