Hagymás bab kolbászos tojáslepénnyel

Vágólapra másolva!
Hagymás bab kolbászos tojáslepénnyel
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

6 db tojás,
6 dkg zabpehely
60 dkg megfőtt száraz bab
30 dkg zeller gumó
10 dkg póréhagyma
10 dkg lilahagyma
1 db kaliforniai paprika
10 dkg száraz kolbász
5 dkg füstölt hús
só, frissen őrölt bors
2 db babér levél
4 gerezd fokhagyma
2 dkg mustár
0,5 dl étolaj
6 dkg reszelt trappista sajt

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A babot megfőzöm, sós vízben egy nagyobb darab zellerrel együtt. Ízesítem babérlevéllel. Leszűröm. Serpenyőben kevés napraforgó olajban megpirítom a vékony szeletekre vágott lila, és póréhagymát, együtt a felkarikázott szárazkolbásszal, füstölt hússal. Megszórom petrezselyem zölddel, és beleteszem a kis kockára vágott kaliforniai paprikát. Beleteszem a megfőtt babot is, a kis kockára vágott zellerrel együtt. Keveset a bab főzőlevéből visszaöntök az ételre. Ízesítem zúzott fokhagymával, és mustárral. Még egyszer megforralom, és elkészült. A sózott felütött tojást kevés zabpehellyel kicsit felverem, megsózom, belekeverem a reszelt sajtot, és forró serpenyőbe öntöm, amit aztán rögtön beteszek a forró sütőbe. Így kapom azt a finom tojáslepényt, ami a hagymás bab körete lesz.