Törőcsik Mari állapota még mindig súlyos

Törőcsik Mari beszél gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem javul Törőcsik Mari állapota, már legalább egy hete intenzív osztályon kezelik. Most barátja, Varnus Xavér kérte követőit, hogy gondolataikkal adjanak erőt a színésznőnek.
Vágólapra másolva!

Varnus Xavér a Facebook-oldalán szerdán tett közzé egy rövid bejegyzést. Arra kéri követőit, és bárkit, akihez eljut az üzenet, hogy gondoljanak Törőcsik Marira, aki – ahogy Varnus írja ,– súlyos tüdőgyulladással fekszik az intenzív osztályon.

Varnus Xavér Törőcsik Mari lányától, Teréztől tudta meg, hogy a színésznő nagyon rosszul van, és állapota nem javul. Azóta a Bors is megkereste Varnus Xavért, nekik annyit mondott: „kórházban van,

Nem látogattam meg, mert nem merem zavarni. Nem szeretnék róla most többet mondani... Az ő dolga innentől a Jóistenre, a családjára és az orvosokra tartozik.”

Törőcsik Mari a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2016 áprilisában Forrás: MTI/Zih Zsolt

Törőcsik Mari és Varnus Xavér már hosszú évek óta nagyon jó barátok. Még abban is megállapodtak, hogy ki mit csinálna majd a másik temetésén, ha az hamarabb halna meg. Állítólag Varnus Xavér temetésén Törőcsik Mari mondaná el Kosztolányi Halotti beszéd-jét. Hogy mit csinálna Varnus Xavér Törőcsik Mari temetésén, arról a színésznő Bérczes László vele készített beszélgetőkönyvében beszélt:

„Végrendelkezem, ember! Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. (...) Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (...) Maár Gyula meg én.. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”