Védjük meg Magyarországot: Kongresszust tart a Fidesz

Események

Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én
Vágólapra másolva!
A 2018-as választás előtti utolsó kongresszusát tartja a Fidesz Budapesten. A rendezvényen minden bizonnyal miniszterelnök-jelöltté választják Orbán Viktor kormányfőt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül96 bejegyzés
10:57
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Már a 27. kongresszusánál tart a Fidesz

Vasárnap tartja XXVII. tisztújító kongresszusát a Fidesz. A tanácskozás délelőtt tíz órakor kezdődik Budapesten, a Hungexpón. A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust tartani.

Forrás: Csudai Sándor - Origo
10:58
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Több mint 50 százalékot szereznének a kormánypártok

Minden közvélemény-kutatás szerint sorozatban harmadik kétharmados győzelmére számíthat a Fidesz a tavaszi választásokon. Hét év kormányzás után a Fidesz ráadásul növelni is tudta a szavazóbázisát. Ami azért, valljuk be, elég nagy dolog. Ha most vasárnap lennének a választások, a felmérések szerint a Fidesz a listán 51,7 százalékot szerezne, és egyes felmérések szerint a 106 egyéni választókerületből akár 100-nál is többet megnyerhetne. Összefoglaljuk, hogy miért állhat ennyire jól a Fidesz. Ennyire példátlanul jól.

10:58
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ez történt két éve

A legutóbbi kongresszuson, 2015 decemberében újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktor kormányfőt, alelnöknek pedig Pelczné Gáll Ildikót, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg a küldöttek.

11:01
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is megjött

Orbán Viktor is megérkezett a kongresszusra.

Orbán Viktor miniszterelnök is megérkezett Fotó: Csudai Sándor - Origo
11:11
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kezdődik a kongresszus

Elkezdődött a kormánypárt XXVII. kongresszusa.

11:17
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Tarlós: Nagyon nehéz helyzet volt 2010-ben

Tarlós István, főpolgármester az első felszólaló, aki köszöntette a kongresszus résztvevőit. A főpolgármester elmondta, 2010-ben kötött egy stratégiai együttműködést a Fidesszel. Nagyon nehéz helyzetben volt a főváros 2010-ben, közel 250 milliárd forintos államadósság volt. Nem állítom, hogy a Fidesz és a főpolgármester között nincsenek súrlódások, de nagyon jelentős lépések történtek a főváros konszolidációja területén. Hitelképes lett a főváros, visszavásároltuk a legfontosabb közműcégeket, befejeztük a 4-es metrót, és megkezdődött a 3-as metró felújítása.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
11:19
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nagyon jelentős fejlesztések történtek Budapesten

Tarlós István elmondta, hogy 2010-hez képest a BKV-bérletek ára is csökkent, megépítették a fonódó villamost, több fontos teret felújítottak, és megkezdődött az 1-es villamos felújítása. Beszámolt arról is, hogy megújul az állatkert és több mint 10 ezer fát ültetnek. 2030-ig szóló városfejlesztési koncepció készült. A felsoroltak mind-mind a Fidesz-kormány és a főváros együttműködése révén valósult meg. Tarlós elmondta, a Fidesz védi a több ezer éve bevált családmodellt, és támogatja a határon túli magyarságot.

11:23
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

1619 küldött van

Nagy Gábor Tamás, I. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a párt Országos Választmánya hívta össze még nyáron a tisztújító kongresszust, és kezdte meg a tisztújító folyamatot. 997 Fidesz-alapszervezet tartott érvényes küldöttválasztást. 15 065 fő vett részt a tisztújításban - mondta Nagy Gábor Tamás. 1540 küldött érkezett az országból, valamint a társszervezetekel együtt 1619 küldött van.

11:25
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté vezeti a kongresszust

Az 1619 küldött mandátumát igazolta a kongresszus. A kongresszus határozatképes, mivel a küldöttek több mint fele megérkezett. A kongresszus levezető elnöksége Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté lesz.

11:28
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nagyon sok határon túli magyar szervezet érkezett

Ez a Fidesz történelmének a legnagyobb kongresszusa - mondta Selmeczi Gabriella. Itt van a rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Pásztor István, a VMSZ elnöke. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, Jakab Sándor, a horvátországi magyarok vezetője. Jelen vannak a diaszpóra magyarság képviselői.

11:30
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Semjén: Ha mi egyben vagyunk, akkor nyerünk

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke arról beszélt, hogy 1994-et mindig szem előtt kell tartani, mivel bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldal szerzett kétharmados többséget. A tételmondat: ha mi darabokban vagyunk, és ők egyben, akkor vesztünk. Ha ők darabokban vannak, és mi együtt, akkor nyerünk - mondta a KDNP vezetője. A mi szövetségünk nem politikai felismerésen, hanem értékközösségen nyugszik - mondta Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt Fotó: Csudai Sándor - Origo
11:33
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Egymilliónál többen tettek állampolgári esküt

A nagy gyűjtőpártoknak is megvan a maga problémája. A megoldás egy gyűjtőpárt és egy világnézeti párt szövetsége, ez pedig a Fidesz és a KDNP szövetsége - mondta Semjén. Úgy látja, mi értékrendi közösség vagyunk, míg az ellenoldal olyan, mint egy tál skorpió. Minden szövetségesünknek helye van ebben az értékközösségben - tette hozzá. A KDNP elnöke közölte, hogy megcselekedték a nemzet közjogi egyesítését, amit 2010-ben megígértek. Több mint egymillióan tettek már állampolgári esküt - tette hozzá.

11:37
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Brenzovics: Védjük meg a magyarságot és a Kárpát-medencét

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke arról beszélt, a Fideszt mindig a nemes és magyar gondolat jellemezte. A legnehezebb helyzetben van a kárpátaljai magyarság. A rendszerváltás után a Fidesz vitte át a túlsó partra a magyarságot. Brenzovics közölte, maradjunk meg kereszténynek és magyarnak, védjük meg a Kárpát-medencét.

11:41
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál: Újabb verseny előtt állunk, és szükségünk lesz minden tudásunkra

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök elmondta, egy újabb verseny előtt állunk, és szükségünk lesz minden tudásunkra és hitünkre, hogy ismét győztesek legyünk. Hinni kell a lelkiismeretesen elvégzett jó munkában - tette hozzá. A volt államfő szerint a sport arra szolgál, hogy felkészítse a testet a lélek virtusainak a kiteljesítésére.

11:44
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A magyar nemzet jövője a tét a 2018-as választáson

Schmitt Pál szerint úgy nőnek fel a fiatalok, hogy minden nap lehetőségük van arra, hogy edzzék a testüket. A budapesti olimpiai pályázatáról azt mondta, hogy sokáig hittek benne, és kirajzolódni látszott egy nemzeti összefogás, és megvolt mindennek a költségvetési fedezete. Schmitt Pál szerint jött egy álomgyilkos mozgalom, és fájó szívvel visszavonták a pályázatot. Az úszó-vb-n és a dzsudó-vb-n kiderült, hogy mire is vagyunk képesek - tette hozzá. Ma csapatkapitányt és ütőképes csapatot kell választani, és szerencsére nem kell külfödlről hozni kapitányt. A magyar nemzet jövője a tét a 2018-as választáson - mondta a volt államfő.

11:49
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Megszavazták a napirendet, módosulhat az alapszabály

Most a kongresszus napirendjéről szavaznak, így többek között döntenek arról, hogy módosítanak az alapszabályon. A küldöttek egyhangúlag megszavazták a napirendet. A küldöttek megszavazták a szavazatszámláló bizottságot is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
11:52
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Bemutattak egy filmet egy egri vízilabdaedzőről

Egy kisfilmet mutatnak be egy egri vízilabdaedzőről, aki a TAO-előnyeiről beszélt.

11:56
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kövér László: Ezért lesz sorsdöntő a 2018-as választás

Kövér László házelnök arról beszélt, hogy papíron már három unokája van. Az Országgyűlés elnöke közölte, ez a negyedik kongresszus, amit a párt 2010 óta tartott. 2011-ben már túl voltunk az első támadásokon, 2013-ban azt mondtuk, hogy sorsdöntő választás jön, 2015-ben megállapítottuk, hogy lezárult a posztkommunizmus. Kövér László szerint 2017-ben sem mondhatunk mást, mint hogy a következő választás is sorsdöntő lesz. Azért lesz sorsdöntő, mert meg kell védeni, ami a miénk, amiért megdolgoztunk és megszenvedtünk. Meg kell védeni a rendbe tett gazdaságot és a teljes foglalkoztatottság esélyét - mondta a házelnök.

12:00
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A magyar választások európai jelentőségűek lesznek

Kövér László elmondta, meg kell védenünk a biztonságunkat, mivel Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa. Meg kell védenünk kultúránkat, hitünket, nyelvünket - tette hozzá. Meg kell védenünk Európát és határait. Meg kell védenünk Európa szabadságát és demokratikus rendjét. Először fordul elő, hogy a magyar választások európai jelentőségűek lesznek - mondta Kövér László. A házelnök szerint ez az ország most Európa. Európa egy világhatalmi harc színtere, amiben Magyarország a normalitás bástyája maradt. Ha nem sikerül Európát megvédeni, akkor alárendelődhet Európán kívüli hatalmaknak.  

12:05
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kövér László: Az ellenzéknek erre nincsen intellektuális ereje

A házelnök elmondta, jövő márciusban harmincéves lesz a Fidesz. Akkor azt tudtuk, hogy annak a rendszernek vége lesz, de nem tudtuk mikor. 1994-ben rá kellett jönnünk, hogy a kommunizmus nem vész el, csak átalakul. Nem gondoltuk volna, hogy a kommunista kiáltvány és a Mein Kamfp után újfajta totalitarizmusok jönnek - hívta föl a figyelmet a házelnök. Mindezt nem hittük volna el. Úgy látja, az európai elit a pénzhatalom zsoldjába esett, míg a hazai ellenzéknek intellektuális szintje sincsen arra, hogy a kérdéseket megértse. Óriási a tét 2018-ban, mivel szellemi értelemben van veszítenivalónk - zárta szavait.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:09
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor: Az időközi választások közel kétharmadát a Fidesz nyerte meg

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy korábban azt tervezték, hogy sajtótájékoztató-sorozatot indítanak az ellenzéki párt székházainál, de rájöttek, hogy ilyenek nincsenek. Illegalitásban van az ellenzék, de ez lehetőséget adott számukra, hogy titkos koalíciókat kössenek időközi választásokon. A trükkök százai ellenére az időközi választások közel kétharmadát a Fidesz nyerte meg - mondta Kubatov. 

12:12
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Talpra állt a gazdaság, hazaküldtük az IMF-et

Kubatov Gábor szerint a múltbeli sikerek ellenére sokan aggódnak. Kevesebb mint félév múlva minden korábbinál nagyobb megmérettetés lesz, nagy meccs lesz. Miért akarunk győzni? Sokan gondolják, hogy a pártállam ellopta az életüket, van, aki büszke a mögöttünk hagyott évekre. Talpra tudtuk állítani a magyar gazdaságot, úgy hogy hazaküldtük az IMF-et. Meg tudtuk védeni a határainkat - mondta Kubatov Gábor.

12:15
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Újabb kisfilm és rezsicsökkentés

Egy újabb kisfilmet mutattak be Katalinról, aki Érden lakik. A filmben elmondták, hogy többek között azért támogatják a Fideszt, mert végrehajtotta a rezsicsökkentést.

12:19
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Ma már többen jönnek haza, mint amennyien elmennek

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar ellenzék meglehetősen rossz állapotban van. Az egyik jellemzője ennek, hogy Vona Gáborról ír könyvet Havas Henrik. A Horn-kormány volt államtitkárának tevékenységét röviden összefoglalta Gulyás, így többek között említést tett Kelemen Annáról. A Fidesz alelnöke felsorolta a kormány legfontosabb eredményeit, így azt, hogy több mint 750 ezerrel dolgoznak többen 2010-ben. Kiemelte, hogy ma már többen jönnek haza külföldről, mint ahányan elmennek.

12:20
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ilyenre nem volt példa 1990 óta

Gulyás Gergely szerint magabiztos győzelmet kell aratni tavasszal. 1990 óta soha senkinek nem adatott meg, hogy egymás után harmadszor is kormányt alakítsunk, ezért nincs más út csak előre.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:25
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Szájer József: Ezt képtelen elfogadni az európai baloldal

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője közölte, hogy ma öt nőről fog beszélni. Pellczné Gál Ildikó, Járóka Lívia, Bockhor Andrea, Gál KInga és Ulrike Lunacek. Mi a közös bennük? Pellczné Gál Ildikó az uniós számvevőszék tagja lett, ezért kellett távoznia. Gál Kinga, az Európai Néppárt alelnöke lett, valamint a LIBE-bizottság alelnöke, ahol folyamatosan össztűz alatt van Magyarország - mondta Szájer József. A baloldal képtelen elfogadni, hogy a magyarok nem akarnak tömeges illegális bevándorlást. 

12:31
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A Fidesz nem csak szövegel a romák integrációjáról

Szájer József kiemelte, hogy a LIBE-bizottság pár hete elfogadta a felső határ nélküli kényszerkvótát. Bockhor Andreát csak pár éve ismerik, de sikerül elérnie a magyar diplomáciával karöltve felhívni a figyelmet a kárpátaljai magyarságot ért jogtiprásra. Járóka Líviáról azt mondta Szájer, hogy a Fidesz bebizonyította, hogy tesz is valamit a cigányság politikába való beemelésére, és nemcsak szövegel róla, mint az európai baloldal. Kiemelte, hogy Járóka Lívia lehet az EP következő alelnöke, de a baloldal nem akarja megszavazni. Mindez bizonyítaná, hogy a baloldalt nem érdekli a cigányság felemelése.

12:35
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Fenyegető a helyzet Európában

Szájer József külön beszélt Ulrika Lunacekről, aki hatalmasat bukott az októberi osztrák választáson. Kiemelte, hogy a zöldpárti képviselőasszony már korábban sok valótlanságot hordott össze a magyar alaptörvényről. Szájer szerint Lunacek példája mutatja, fontos, hogy egy politikus néha nézzen hátra. Ha nem lát maga mögött senkit, akkor vagy megváltoztatja a véleményét, vagy pedig távozik a politikából - tette hozzá. Európában fenyegető helyzet, hogy az emberek teljesen elfordulnak a demokráciától. Csak a folyamatos párbeszéd mentheti meg Európát ebből a helyzetből - tette hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:40
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kilenc témáról szavaznak most a küldöttek

Most kilenc szavazás következik.

12:46
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Most kezdődik a tisztújítás a kongresszuson

A beszédek egy része véget ért, most kezdődik a tisztújítás. A Fidesz elnökjelöltje: Orbán Viktor. Alelnök-jelöltek: Novák Katalin, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd.

12:51
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kezdődik a szavazás, 12:50-kor folytatja a munkáját a kongresszus

A szavazás most kezdődik 12:50-kor lesz vége. Akkor folytatódik a kongresszus.

12:56
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nézőpont Intézet: Közel négymillióan támogatják Orbán Viktort

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a magyar választópolgárok csaknem fele, vagyis nagyjából 3,9 millióan támogatnák Orbán Viktor miniszterelnökké választását. Vona Gábort, a Jobbik elnökét a teljes felnőtt népesség nyolc, Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét hat százalék támogatja, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével öt, Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével pedig négy százalék szimpatizál.

13:00
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nagy tömegben szavaznak a küldöttek

Óriási sorokban állnak a küldöttek, hogy leadják a szavazatukat a párt vezető testületeinek a jelöltjeire.

13:08
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Hét év alatt 750 ezer munkahely jött létre

2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy az elkövetkező tíz évben 1 millióval több munkahelyet fognak teremteni Magyarországon. Hét év után ott tart az ország, hogy közel 750 ezer új munkahely jött létre. Miközben például Franciaországban vagy Spanyolországban elviselhetetlenné vált a munkanélküliség, különösen a fiatalok körében, Magyarország kétségtelenül a teljes foglalkoztatottság felé halad.

13:15
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Fidesz-kongresszus: A többség már szavazott

Még mindig tart a szünet, a küldöttek jelentős része már szavazott, sokan már ebédelnek.

13:23
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Bajtársainkkal

Videót töltött fel a közösségi oldalára Orbán Viktor arról, ahogy megérkezik a Fidesz vasárnapi kongresszusára. A miniszterelnököt szó szerint megrohanták a párt szimpatizánsai, szinte megtámadták, annyira örültek a találkozásnak.

13:29
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ezért elfogadhatatlan az ellenzék és a baloldal

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi hetek, hónapok eseményeiből az következett, hogy az MSZP és a Jobbik összeomlott, a két kisebb párt, az LMP és a DK megerősödött. Rajtuk kívül nincs valóságosan is mérhető párt az ellenzéki oldalon. A baloldal nem tudta összeszedni magát a 2010-es és a 2014-es, katasztrofális vereség után. Egymással is képtelenek összefogni (ráadásul nem is érdekük: az LMP és a DK is saját pártját akarja megmenteni a nyilvánvalóan nagy vereséghez vezető, baloldali összefogás helyett), és újabb és újabb korrupciós botrányok derülnek ki. A bukott miniszterelnök-jelölt, Botka László Szeviép-ügye, a Medgyessy-Demszky-féle metrókorrupció, a Czeglédy-ügy (Botka és Gyurcsány ügyvédjéről beszélünk, akinek ráadásul a Gyurcsány család adott pénzt), a szintén Gyurcsányhoz kötődő Altus-ügyek: mind-mind elfogadhatatlanná teszik a választók többsége szemében a baloldalt.

13:39
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Lassan vége a szünetnek, egyre többen ülnek le

Egyre többen foglalják el a helyüket, lassan vége a szünetnek, és folytatódik a kongresszus.

13:47
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Mindjárt folytatódik a kongresszus

Hamarosan folytatódik a kongresszus - hangzott el a hangosbemondóból.

13:53
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A küldöttek túlnyomó többsége már a helyén van

A küldöttek túlnyomó többsége már a helyén ül, mindjárt folytatódik a kongresszus.

13:58
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Fidesz XXVII. kongresszusa

Folytatódik a kongresszus.

14:01
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Fidesz a kormányzati teljesítmény alapján is érdemes a győzelemre

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy érthető, hogy mindenki a kampány felől közelíti meg a politikai helyzetet. Úgy látja, győzni többféleképpen lehet, így valódi alternatíva hiányában vagy a kormányzati teljesítmény alapján is. Lassan több miniszterelnök-jelöltje van az ellenzéknek, mint szavazója. A Fidesz nemcsak másokhoz képest, hanem a kormányzati teljesítmény alapján is érdemes a választási győzelemre - mondta Lázár. Nem a jobb híján, hanem a jobb jogán.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:04
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár János: Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány

A Miniszterelnökség vezetője szerint a kérdés, hogy olyan erőre bízzuk az országot, aki megőrzi a szuverenitást, vagy pedig felajánlja azt Brüsszelnek. Lázár szerint, ha valaki mumust csinált Brüsszelből, az az a stréber politika, ami mindig azt mondta, hogy ezt meg azt Brüsszel nem hagyja. Ennek a szervilis politikának nagyon egyértelmű üzenetet küldtek a katalán, a lengyel, a brit és az amerikai polgárok - tette hozzá. A politikának arról kell szólnia, hogyan lehet a legjobban érvényesíteni a nemzeti érdeket, nincs okunk visszavonulót fújni. Jobb ma egy Verhofsdtat-hiszti, mint egy kényszerbetelepítés - mondta. Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány - jelentette ki Lázár.

14:08
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Az ellenzék cselekvőképtelen

Lázár János szerint a politikai család támogatása a legfontosabb. Ilyen segítséget jelentett a politikai család támogatása, a küzdelem a Csíki Sörért, vagy például az uniós milliárdokért. Ilyen volt a műszaki határzárért folytatott küzdelem - tette hozzá. Lázár elmondta, hogy az ellenzék még akkor sem merné lebontani a kerítést, ha hatalomra kerülnének, de nem is merte volna lebontani. Mindezt azt mutatja, hogy az ellenzék cselekvőképtelen - mondta Lázár. Nem szabad rájuk bízni az ország kormányzását - mondta a Miniszterelnökség vezetője.

14:11
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ezért a legerősebb politikai közösség a Fidesz

Lázár külön megköszönte az összegyűlteknek, hogy az elmúlt években végig kitartottak a kormány mellett, és nem beszélt ki senki. A miniszter szerint enélkül a támogatás nélkül nem lehetett volna jó kormányzást csinálni. A politikai ellenlábasok ma is úgy kritizálják a Fideszt, hogy túlságosan egységes, de ez a politikában a legnagyobb erő - tette hozzá. Úgy látja, a Fidesznek reális esélye van arra, hogy 2018 tavaszán ismét felhatalmazást kapjon a választóktól, ami történelmi felelősség.

14:13
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Végre Magyarország nevessen a végén

Hiszek benne, hogy megvan a lehetőség a Fideszben, hogy megnyerje a választást. Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevessen a végén - zárta Lázár.

14:15
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Szijjártó: Nem fogadjuk el, hogy Európából egyesek olvasztótégelyt csináljanak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, elképesztő erejű változások zajlanak a világban. Éppen emiatt kiemelt jelentősége van annak, hogy milyen külpolitikát folytat Magyarország - tette hozzá. Az önálló magyar külpolitika felelőssége, hogy megvédje minden magyar ember érdekét és a keresztény értékeket. A nemzet fogalma és a keresztény értékek vannak veszélyben Európában - mondta a külügyminiszter. Nem fogadjuk el, hogy Európából egyesek olvasztótégelyt csináljanak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:19
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Az illegális migrációt meg lehet állítani

A külgazdasági- és külügyminiszter közölte, hogy az összes európai válságra adott sikeres válasz, nemzetállami válasz volt. Mi mutattuk meg, és bizonyítottuk be, hogy az Európára elképesztő veszélyt hordozó migrációs bevándorlást meg lehet állítani. Elképesztő erők dolgoznak azon, hogy illegális bevándorlókkal árasszák el Európát - tette hozzá. A magyar külpolitika ezután is magyar külpolitika marad - mondta Szijjártó. Nem fogjuk hagyni, hogy szórakozzanak velünk, és nem fogjuk hagyni, hogy mindenfajta hazugságot terjesszenek Magyaroszágról. A kárpátaljai oktatási törvényről azt mondta, hogy addig fogunk harcolni, amíg minden elvett jogot nem kapnak vissza a magyar testvéreink - zárta szavait.

14:24
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Járóka Lívia: Rengeteg tabutémát vetett fel a Fidesz

Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője kijelentette örömteli számára, hogy a fiatal női vezetőket képviselheti a kormánypártban. Külön kiemelte, hogy rengeteg tabutémát vetett fel a Fidesz az Európai Parlamentben. Mi már 2004-ben tudtuk, hogy csak a legszegényebb rétegek munkába emelésével lehet előrelépni - tette hozzá.

Fidesz kongresszus, Járóka Lívia Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:29
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Brüsszelből mondanák meg, mit kell tennünk

Járóka Lívia nagyon visszásnak tartja, hogy nagyon kevés alulról jövő szerveződés van, miközben brüsszeli lobbisták mondják meg, hogyan éljünk Magyarországon. Úgy látja, Brüsszelben is csak valódi civil szervezetekkel lehet eredményt elérni.

14:34
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Simicskó: Iszonyatos felfordulás van a világban

Simicskó István arról beszélt, iszonyatos felfordulás van a világban, káosz fenyeget a világban. Azt is tudjuk, hogy az emberiség eddig ismert története Márai szerint nem áll másból, mint barbarizmusból és bizantinizmusból. Minden az erős hadsereggel kezdődik - idézte Trumpot a miniszter.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:39
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Aki szívvel küzd, az legyőzhetetlen

Simicskó István közölte, 17 ezer katonánk vett részt eddig a határvédelemben. Köszönet illeti őket, ezért a munkáért - tette hozzá. A magyar honvédség fejlesztése elkezdődött. Kötelességünk megvédeni az országot minden bajtól - mondta a honvédelmi miniszter. Beszélt arról is, hogy a hadsereg milyen további területeit fejlesztik majd a következő években. Aki izmos, erővel küzd, aki okos, ésszel küzd, aki szívvel küzd, az legyőzhetetlen - zárta szavait.

14:44
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Györffy: A vidék mögöttünk van

Györffy Balázs, a Magyar Agrárkamara vezetője arról beszélt, az agrárkamarai választáson sikerült vereséget mérni a nagybirtokosokra, akiket a teljes ellenzék támogatott. A kamarai választáson közel 50 ezer résztvevő mellett több mint 80 százalékos eredményt ért el a Magosz. Ez az eredmény annak köszönhető Györffy szerint, hogy sikeres volt az elmúlt évek vidékpolitikája. A vidék mögöttünk van, de ezt a bizalmat meg kell védeni - tette hozzá.

14:47
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kisfilm egy négygyermekes kisvállalkozóról

Újabb kisfilmet mutattak be egy négygyermekes vállalkozóról.

14:51
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos: A magyar a világ egyik legsikeresebb népe

Kósa Lajos, a Fidesz volt frakcióvezetője arról beszélt, a magyar a világ egyik legsikeresebb népe. Debrecenből jövök, ami a létével is bebizonyította, hogy a magyar szabadság őrvárosa és szívcsakrája. Az a több mint ezer év amióta a Kárpát-medencében vagyunk rengeteg nép tűnt el, míg pedig itt vagyunk töretlen hittel, és abban bízva, hogy a következő ezer évet is meg tudjuk nyerni - mondta Kósa.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:55
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ez a három dolog a magyar titok nyitja

Kósa Lajos felidézte, hogy a honfoglalás óta a magyarság a kínaiakhoz hasonlóan megötvenszerezte a létszámát. A folyamatos küzdelem azt jelenti a számunkra, hogy a II. világháború óta a mostani időszak a leghosszabb olyan korszak, amikor nem álltunk háborúban valakivel - tette hozzá. Mi a magyar titok nyitja? A keresztény hitünk, soha fel nem adva, mindig megújulva - mondta Kósa. Soha fel nem adva a magyarságunkat és a szabadságszeretetünk.

14:56
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A Magyarországot támadók nem olvasták Adyt

Ha Magyarország bevándorlóországgá válik, akkor elvész a kereszténységünk és a szabadságunk, mivel nem mi mondjuk meg, hogy kivel akarunk élni - mondta Kósa Lajos. Akik minket támadnak, azok lehet bár sokan vannak, de nem olvasták Adyt - jelentette ki Kósa.

15:01
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ők lehetnek a 21. század nyertesei

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg fideszes polgármestere arról beszélt, érdemes volt fáradozni a korábbi években. Sokan kritizálták azzal a kormányt, hogy úgysem fog sikerülni. Csak Zalaegerszegen több száz új lakás épült - tette hozzá. A Modern Városok Program célja, hogy a vidéki közösségek a 21. század nyertesei legyenek. 

15:07
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Boldog: Még sok a feladat, meg kell védeni az eredményeket

Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a korábbi baloldali kormányok a falvak elpusztítására törekedtek. Mára rengeteg fejlesztés történt meg a vidéki területeken, mind oktatási, mind infrastrukturális téren. Boldog szerint sok munkát elvégeztek, de rengeteg feladat van még, de az eddigi eredményeket meg kell védeni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:14
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Balog: Nem szabad szétszabdalni az embert

Balog Zoltán arról beszélt, hogy ő felel a kormányban azért, amit nem szabad szétszabdalni. Az emberi erőforrás minisztere szerint nem szabad az embert részekre szabdalni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:20
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ingyentankönyv és babakötvényprogram

Az emberi erőforrás minisztere szerint a kormányzás lényege az egész ember, mint a nemzeti közösség tagja, és boldoguljon. Balog Zoltán úgy látja, a kormányzásból kultúra legyen, ami a legfontosabb. A miniszter részletesen beszélt a kormány általi eredményekről, így az ingyentankönyvekről és a babakötvényprogramról.

15:25
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nagyon gyorsan változott a fiatalok élete

Illés Boglárka, az Emmi államtitkára arról beszélt, a fiataloknak nemcsak az idősek irányába kell figyelnie, hanem fordítva is. Az utóbbi évtizedben a fiatalok élete sokkal gyorsabban változott, mint korábban - tette hozzá.

15:33
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Rogán Antal: A kormányzat eredményei magukért beszélnek

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője arról beszélt, hogy egy régi vicc szerint az egereknek kutyává kellene válnia, hogy legyőzzék a macskát, de a bagolytól taktikai kérdésekben nem kaptak választ, hogyan lehetne kutyává válni. Rogán szerint a kormányzat eredményei magukért beszélnek, és nem szabad, hogy erről mások beszéljenek. Arra kért mindenkit, hogy minél többször beszéljenek a kormányzat eremdményeiről. Külön kitért a Jobbikra, ahol már csak az a kérdés, hogy Vona mikor fogja felszólítani a jobbikosokat, hogy szavazzanak Gyurcsányra. A bankok és a multik megadóztatását csak a Fidesz képviselői támogatták.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:35
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

"A Soros-birodalom a rombolást tűzte ki célul"

Az igazi ellenség a határon túlról fenyeget - mondta Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint Soros spekulációi országokat, családokat tettek tönkre. A Soros-birodalom a rombolást tűzte ki célul - tette hozzá. Számunkra a legfontosabb a családjaink biztonsága, miközben Soros médiája az európai terrorhullámról nem beszél, és nem szól, miközben az illegális migránsok pártjára állnak - mondta Rogán.

15:38
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Németországban legalizálnák a no-go zónákat

Rogán Antal szerint a Soros-média a no-go-zónák létét is tagadja, miközben Németországban egy leendő kormánypárt legalizálná a no-go zónákat. Bátornak kell lennünk - tette hozzá. Ezt a munkát együtt kell elvégeznünk és a munícíót hétről hétre szállítani fogjuk - mondta Rogán Antal.

15:42
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Fazekas: Jelentősen nőtt a mezőgazdaság teljesítménye

Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter is kiemelte a Magosz agrárkamarai győzelmét. A magyar mezőgazdaság az elmúlt években jelentősen növelte a teljesítményét. Vidéken már a munkaerőhiány a fő probléma, és nem a munkanélküliség - tette hozzá. A jövőben még többet és még jobban szeretnénk termelni - mondta Fazekas.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:45
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Mérlegen a rezsicsökkentés eredményei

Ismét egy kisfilmet mutatnak be a rezsicsökkentés eredményeiről.

15:49
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Varga: Az országot nem lehet úgy irányítani, mint egy részvénytársaságot

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte, a nemzeti közösség nem lehet sikeres, ha nincsenek célok. 2010 előtt nemcsak rossz döntések születtek, hanem a nemzeti közösség előtt nem volt cél. Az országot nem lehet úgy irányítani, mint egy részvénytársaságot - tette hozzá. A mai gazdasági helyzet sokkal eredményesebb, de a gazdasági események világos célokat követnek - mondta a miniszter.

15:52
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A legversenyképesebb országot szeretné az Orbán-kormány

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a legversenyképesebb országot szeretné a kormány felépíteni. Kiemelte, hogy a Fitch Ratings kedvezőbb besorolást adott Magyarországnak. Helyén kell kezelni ezeket az értékeléseket, mivel nagyon sok bennük a szubjektív elem, de mégiscsak jobb ha dícsérnek minket, mintha szidnának. Varga arra is emlékeztetett, hogy pont tegnap adták át azokat a magyar gyártású szűrőbuszokat, amik mind a munkahelyteremtést, mind az egészséges életmód megteremtését segítik.

15:56
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Varga: Csődben lévő országból megbecsült ország lettünk

Varga Mihály arról is beszélt, hogy többek között a sikeres gazdaságpolitikának köszönhető, hogy mára a háztartások hitelállományában egy százalékra csökkent a devizaarány. Mára a magyar állam negatív kamat mellett hitelezik az államot - tette hozzá. Varga Mihály elmondta, csődben lévő országból megbecsült ország lettünk, ne hagyjuk ezt elvesztegetni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:00
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Tele van az ellenzék korrupciós ügyekkel

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke elmondta, most is csak azt tudja ígérni, hogy benne nem fog senki csalódni. Az ellenfél szétesett, mint a rigalánc, tele vannak korrupciós ügyekkel, és a politikusaik egymást ölik - mondta Németh Szilárd.

16:04
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd: Nem szabad megengedni az ellenzéknek, hogy ismét kifosszák az országot

Németh Szilárd szerint az 1600 küldött elszánt tagságot képvisel, szövetségünket pedig Európa legvagányabb politikusa vezeti. A Fidesz alelnöke szerint Soros György benyújtotta a tervét, Simicska Lajos felvásárolta a Jobbikot, míg a baloldalon mindenki Gyurcsány kottájából játszik. Az idegen érdekeket szolgáló milliárdosok dobják össze majd a kampánypénzt az ellenzéknek - tette hozzá. Nem szabad megengedni az ellenzéknek, hogy ismét kifosszák az országot - mondta Németh Szilárd. Ott kell lennünk mindenütt, meg kell védenünk az országot.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:08
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Seszták: Óriási siker a vizes világbajnokság

Seszták Miklós arról beszélt, hogy sikeresen megcsináltuk a vizes világbajnokságot. Sokan nem bíztak a sikeres megvalósításban, de én a kezdetektől azt mondtam, hogy hajrá! Képesek voltunk két év alatt egy olyan szintű rendezvény megszervezésére, amire mindenki odafigyelt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:12
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Lehetetlen küldetés volt

A nemzeti fejlesztési miniszter szerint egy lehetetlen küldetést teljesítettek a vizes vb megrendezésével. Seszták elmondta, külföldön is kiválónak értékelték a vb-t

16:18
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Biztonságos és stabil országban élhetünk

Ma egy biztonságos, és stabil növekedést mutató országban élhetünk - mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke. A 21. századi fiatal stabilitást keres a világban - tette hozzá. A szabadságot nem kértük, de elveszíthetjük - mondta Böröcz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:25
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Novák Katalin: A Fidesz az építők közössége

Novák Katalin, az Emmi államtitkára azt mondta, a Fidesz számára az építők közössége. A baloldal a legjobb kövekből is csak olyan épületet tudott összerakni, ami összedőlt. A Jobbik mutatós épületről beszélt, de tervezőasztalán csak vágóhíd van.

16:29
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nincsen üvegplafon a nők fölött

Katedrálist építünk, mely biztonságos épületet nyújt minden magyar családnak - mondta Novák. Az Emmi államtitkára szerint kellenek nők az építkezéshez, mivel mi nők nem vagyunk még elegen. Nincs üvegplafon a nőknek, hogy tehetségüknek és képességüknek megfelelő szintet elérjenek. Persze ez nem könnyű - tette hozzá. Azért dolgozunk, hogy ne legyen áthidalhatatlan ellentét a munka és a gyerekvállalás között. Kiemelte, hogy 2010-hez képest jövőre nyolcszor annyit költ a kabinet a családokra, mint nyolc évvel ezelőtt.

16:30
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Családbarát Fideszt szeretne Novák Katalin

Novák Katalin kiemelte, a Fidesz alelnökeként úgy szeretne dolgozni, hogy a Fidesz is családbarát legyen.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:34
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Ők lettek a Fidesz alelnökei

Bejelentették az alelnöki szavazatokat. 1318 szavazat volt, ebből mindegyik érvényes volt. Gulyás Gergely 1310, Kubatov Gábor 1298, Novák Katalin 1297, Németh Szilárd 1281 szavazatot kapott.

16:35
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Egy zenemű következik

Most Szarka Tamás és együttese zenél.

16:40
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Egyhangúlag választották meg Orbán Viktort

A kongresszus 1358 szavazattal, egyhangúlag Orbán Viktort választotta elnöknek a Fidesz-kongresszus.

16:41
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán: Közös szenvedélyünk Magyarország

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, szív nélkül nincs politika, szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak Magyarország. A kormányfő megköszönte, hogy újabb két évre elnökké választották.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:43
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra

Orbán Viktor elmondta, itt nem pozíciót osztanak, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikerek magyarázata. A 2018-as választáson a legközvetlenebb feladat a voksolás megnyerése - tette hozzá. A Fidesz már ma is készen áll a választásokra - mondta a kormányfő. Azonban a Fidesz attól Fidesz, hogy nem elégszik meg a választások megnyerésével, ennél jóval többet akarunk.

16:46
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

"Megerősíteni, elmélyíteni és megvédeni"

Három feladat van a Fidesz előtt, megerősíteni, elmélyíteni és megvédeni. Meg kell védeni az elért célokat, mert végre van jövőnk. A megerősítésről azt mondta, hogy a 2010-ben megfogalmazott célokat sikerült elérni, a pénzügyi gyámságból kiszabadultunk, a bankrendszer többsége magyar kézben van. Mindezt az ország összes lakosával közösen sikerült elérni - tette hozzá. 2014-ben olyan célt tűztünk ki, hogy a gazdasági eredmények ne csak a makroszámokban, hanem a mindennapi életben is megjelenjen - mondta a kormányfő.

16:50
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mindenkinek adtunk esélyt a becsületes életre

Orbán Viktor elmondta, azt akarták 2014-ben, hogy négy év múlva a magyar emberek élete simábbá váljon. A korábban sikeresekkel nem volt nehéz dolgunk - tette hozzá. A nemzetgazdaság törzse, akik sem nem szegények, sem nem jómódúak nem voltak, azokkal volt a legnehezebb - mondta a kormányfő. Bennük meg kellett erősíteni a munka becsületébe vetett hitet - mondta. A legnehezebb az volt, hogy megnyissuk a talpra állás és a felemelkedés lehetőségét azok előtt, akik hosszú ideje nagyon rossz sorban éltek - jelentette ki a kormányfő. Orbán szerint olyan területeken kellett eredményt elérni, amiről mindenki lemondott. Felszámoltuk az elterpeszkedő bűnözési életformát - tette hozzá. Mindenkinek adtunk esélyt a becsületes életre.

16:54
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A bérnövelés volt a legfontosabb cél

Azokat akik a gyerekeikért élnek, azokat Magyarország a lehetőségeihez képest bőségesen ellátja. Kitartóak és következetesek voltunk, így nem hagytuk, hogy sokan a gyerekeikből éljenek - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint büszkék lehetnek arra, hogy sikerült felszámolni a tartós munkanélküliséget. A közmunka világából folyamatosan lépnek át a piaci munka világába. Komoly probléma volt az alacsony bérek világa, azt akartuk, hogy a munkának értelme legyen. 2014-18 között a bérek érezhető, jelentős növelése volt a fő cél. A kormányfő beszámolt arról mennyivel emelték a minimálbért és a garantált bérminimumot.

16:58
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Még négy évig hivatalban kell maradnia a kormánynak

Sikerült a gazdaságot növekvő pályára állítani, a családokat kiemelten támogatni, és a saját otthon lehetőségét megnyitni - mondta Orbán Viktor. Ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik - tette hozzá. Ez csak az út eleje. Az elfogadható megélhetés mellett az embereknek annyi tartalékkal kell rendelkeznie, ami elegendő tartalékot ad egy nehéz helyzetbe. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, a kormánynak még négy évig hivatalban kell maradnia. Úgy meg kell erősíteni ezeket az eredményeket, hogy ne lehessen visszafordítani. A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy az ellenzék egyetlen fontos törvényt sem szavazott meg. Nemzeti radikálisokból cicapárttá vált alakulatokkal nem lehet biztonságos életet teremteni - mondta a kormányfő.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
17:01
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

"A korszellem a mi oldalunkon áll"

A kormány politikájának szellemi alapjainak az elmélyítéséről azt mondta a miniszterelnök, hogy a korszellem nem azonos a médiaszéllel. A nagy hatalmú cégek melódiái egyáltalán nem azonosak a korszellemmel - mondta a kormányfő. Orbán szerint az európai emberek tízmilliói próbálnak a felszínen maradni, biztonság és rend után vágynak, és egyre erősebben kapaszkodnak az identitásukhoz. A korszellem a mi oldalunkon áll - jelentette ki a miniszterelnök. Mi vagyunk többségben, akik ragaszkodunk a hagyományos értékekhez - tette hozzá.

17:04
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Az identitás körül lesznek a legnagyobb európai viták

Hiába a ráolvasás és a politikai vudu, a valóság le fogja győzni a globalista elitet, és ismét naggyá teszik Magyarországot és Európát - jelentette ki a kormányfő. Mindez nem megy magától, itt harc van és küzdelem, a következő időszak európai vitái az identitás körül forog majd. A mi sikerünk alapja, hogy milyen minőségűek és mennyire szilárdak politikánk alapjai, mivel ezek nélkül nem lehet győzni. A mi politikánknak vannak szellemi alapjai - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, a szellemi alapok korábban is nemzetiek voltak. Ez a hagyomány színes, széles és sodró.

17:07
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán: Az emberek közötti legfontosabb kapocs a nemzet

Orbán Viktor közölte, nem állnak sem faji, sem osztályalapon. Mi nemzeti alapokon állunk, ezért osztályharc helyett a nemzeti együttműködés és a produktív ember eszményét követjük - jelentette ki a kormányfő. Van itt egy új, korábban nem volt fajtája a politikának. Ennek a középpontjába az ösztönvilágba visszaépített ember áll, a homo brüsszelicus. Európában ezek a gondolatok mindig barbársághoz vezettek. Az emberek közötti legfontosabb kapocs a nemzet, és ami egy közös kultúra és hagyomány részeseivé emel minket - mondta a kormányfő. Mi egyedi és nagyszerű nemzeti kultúrát örököltünk. 

17:10
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében

Mi hiszünk abban, hogy a magyar szellemi erő minden viszontagságot túlél - mondta Orbán. Mi az a politikai közösség vagyunk, ami tudatában van annak, hogy a magyar nemzeti jelleg a keleti és a nyugati kultúra találkozásából jött létre - tette hozzá. Éppen ezért rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Orbán szerint azok a dolgok, amik egyszer igazak voltak, akkor azok is maradnak. Országok döntöttek úgy Európában, hogy túllépnek a kereszténységen és a nemzeti kereteken.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
17:12
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán: A Soros-terv érdekében el akarják takarítani a nemzeti kormányokat

Abból nem lesz egységes Európa, ha egymásra kényszerítjük a gondolatainkat. Csak akkor lesz Európának jövője, ha az európai nemzetek szabad szövetségét hozzuk létre, és nem egy Európai Egyesült Államokat. Mi magyarok nem csípjük a birodalmakat és a helytartóikat - tette hozzá. Ma egy újabb birodalom fenyeget minket, ami a nemzeteket fel akarja számolni. Útjába állunk egy politikai és pénzügyi birodalomnak. A Soros-terv érdekében el akarják takarítani a nemzeti kormányokat.

17:16
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

A Soros-terv veszélyezteti a mindennapi biztonságot

Orbán Viktor szerint a Soros-katonák akarják meghatározni, hogy mit gondoljunk, és mihez tartsuk magunkat. Ma egy olyan világba akarnak kényszeríteni minket, ahol nincsen férfi és nő, mi a család és mit jelent magyarnak és kereszténynek lenni. A miniszterelnök szerint a Soros-tervnek csak eszköze a migráció, és nem célja. Meg akarják gyengíteni a nemzeteket, és végső csapást mérni a kereszténységre. A Soros-terv veszélyezteti a mindennapi biztonságunkat - vélte Orbán. Nem fogjuk eltűrni mindezt a Soros-birodalomtól, ahogyan a Szovjetuniótól sem. Ezt a küzdelmet is mi fogjuk megnyerni.

17:20
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Nemzedéki pártból európai néppárt

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy a kormánypárt vezetői már harminc éve érezték a változás szelét. A Fidesz alapításakor 37-en voltak, míg a kommunista párt tagjainak száma 800 ezer volt, mégis mi vagyunk ma itt - tette hozzá. Orbán Viktor úgy látja, ha akkor nem vágnak bele, ma sehol sem lennének. Mennyiben azonos a mai Fidesz az alapításkorival? Egy nemzedéki pártból európai néppárttá izmosodtak. Átéltünk fényes győzelmeket és fájó vereségeket - mondta a kormányfő. Nem nyugodtunk bele a december 5-i népszavazás eredményébe, és nem nyugodtunk, amíg meg nem adtuk a kettős állampolgárságot.

17:22
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Orbán: Most kell szerénynek lenni

Orbán Viktor elmondta, a Fidesz volt, ami egy új alaptörvényt teremtett, megállította a kontinensre zúduló illegális migrációt. Mi vagyunk azok, akiknek a gyermekek a legfontosabbak, megadtuk az időseknek az őket megillető tiszteletet, és idén nyugdíjprémiumot fizetünk - emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor mindenkit figyelmeztetett, hogy most kell szerénynek lenni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
17:24
november 12, 2017
Vágólapra másolva!

Véget ért a Fidesz XXVII. kongresszusa

Véget ért Orbán Viktor miniszterelnök beszéde, véget ért a kongresszus, a küldöttek hazaindulnak.