Még több rendőrt küldtek a potsdami karácsonyi vásárra

Potsdam bomba
German policemen stand guard on a steet on December 1, 2017 after a suspicious object prompted the evacuation of a Christmas market in Potsdam. "Suspicions of an unconventional explosive device have been confirmed," police in Brandenburg state outside Berlin said on Twitter. / AFP PHOTO / dpa / Julian Stähle / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Fokozták a rendőri ellenőrzést szombaton a potsdami karácsonyi vásáron, ahol előző nap gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomagot találtak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség péntek késő este ugyanakkor azt közölte, hogy a csomagban - amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek - nem találtak gyújtószerkezetet. Kábelek, szárazelemek és szögek voltak benne, de gyújtószerkezet nem. Mindazonáltal a hatóságok szombaton is folytatták a nyomozást, és vizsgálják azt is, nem küldtek-e hasonló csomagot más címekre is. Azt is próbálják kideríteni, hogy ki adta fel a csomagot.

Forrás: AFP/Julian Stahle

A Berlin közelében lévő Potsdam belvárosában lévő vásárt péntek délután kiürítették, szombaton azonban újra megnyitották.

Forrás: AFP/Julian Stahle

A történtek után nem csupán Potsdamban, hanem Brandenburg tartomány valamennyi karácsonyi vásárának körzetében is megerősítették a rendőri készültséget.
A hatóságok szerint egyelőre nem bizonyított, hogy merényletet terveztek volna a karácsonyi vásár ellen, akár a gyógyszertár is lehetett a célpont.