Tuchel Spanyolországban vállalhat munkát

Tuchel
Dortmund's coach Thomas Tuchel gestures during the German DFB Cup final soccer match between Eintracht Frankfurt and Borussia Dortmund in the Olympic Stadium in Berlin, Germany, 27 May 2017. Photo: Arne Dedert/dpa
Vágólapra másolva!
A madridi AS sportnapilap szerint akár Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund korábbi edzője is leülhet a Sevilla kispadjára.

A Sevilla múlt pénteken - meglepetésre és talán elhamarkodottan - a gyenge eredményekre hivatkozva kirúgta a nemrég prosztatarákkal diagnosztizált Eduardo Berizzót. Tény, az andalúz csapat a legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett, egy gólt rúgott és nyolcat kapott, ennek ellenére még mindig ötödik és ott van a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Tuchel az egyik legtehetségesebb német edző Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Berizzo helyére Javi Gracía a legesélyesebb, aki korábban éveken át dolgozott Spanyolországban, irányította az Almeríát, az Osasunát és a Málagát is. Mellette még Laurent Blanc-t és Tuchelt emlegetik, aki a 2016/2017-es szezon végén távozott Dortmundból, állítólag azért mert nézeteltérései voltak a vezetőséggel.