Cseh kolléganője elárulta, hogy halála előtt mire jött rá Ján Kuciak

Pavla Holcová
Pavla Holcová, cseh oknyomozó újságírónő (a mikrofonnál), aki Ján Kuciak meggyilkolása óta 24 órás rendőrségi védelem alatt áll.
Vágólapra másolva!
Pavla Holcová cseh újságírónő, aki korábban több témában is együttműködött a meggyilkolt szlovák oknyomozó újságíróval, elmondta, hogy két hete szerda délután még telefonon beszélt Ján Kuciakkal.
Vágólapra másolva!

Pavla Holcová, a cseh Respekt c. hetilap oknyomozó újságírónője a szlovák kereskedelmi csatornának, a Joj Tv-nek nyilatkozott az ügyben.

Ján Kuciak közvetlenül a halála előtt arról tájékoztatta őt telefonon, hogy új szálat fedezett fel a kétes hírű olasz vállalkozók (Antonino Vadala és családja ) és a legnagyobb kormánypárt, a Smer-SD egyik politikusa közt.

Pavla Holcová, cseh oknyomozó újságírónő (a mikrofonnál), aki Ján Kuciak meggyilkolása óta Csehországban 24 órás rendőrségi védelem alatt áll. Forrás: Youtube

Az újságírónő szerint Kuciak mindig nyitott és megbízható forrásokat biztosított számára. Együtt dolgoztak például a Panama Papers offshore-botrányon is.

Holcová is megerősítette, a legutóbbi közös témájuk az olasz maffia és bizonyos szlovákiai kormánypolitikusok közti kapcsolat volt.

– nyilatkozta a Joj Televíziónak Holcová.

Az említett Smeres politikus nevét Holcová még nem hozta nyilvánosságra.

Arra a kérdésre, hogy befejezi-e Ján Kuciakkal közös utolsó írását, azt felelte, hogy igyekezni fog, és a cikkből már csak néhány érintett megszólaltatása hiányzik, de a cseh újságírónő nem kívánta azt részletezni.

Holcová meg van róla győződve, hogy a gyilkosság indítéka egyértelműen az újságíró munkájával állhatott összefüggésben.