Vágólapra másolva!
A korábbi aranylabdás támadó, Andrij Sevcsenko szerint Gennaro Gattuso csapata már a régi AC Milant idézi.

Sevcsenko szerint az Arsenal alaposan meg fog szenvedni a Milannal az Európa Ligában. A nyolcaddöntők első meccsén Arsene Wenger csapata csütörtök este Milánóban lép pályára.

Az Arsenal egyébként nem várja túl jó előjelekkel a meccset, zsinórban négy vereséggel érkezik a San Siróba. Eközben a Gattuso-féle Milan 13 meccse veretlen és az utolsó hat meccsén gólt sem kapott.

Gennaro Gattuso csapata egyre jobb formában van Forrás: AFP/Marco Bertorello

Gattuso játékosként a csapattal 2003-ban Bajnokok Ligáját nyert. Ugyancsak tagja volt annak a csapatnak Andrij Sevcsenko, aki szerint teljesen új arcát mutatja a Milan, mióta Gattuso az edző.

„Gattuso teljesen megváltoztatott mindent, két teljesen különböző csapatról beszélhetünk. Montella vezetése idején tizenegy új játékos érkezett, az amolyan átmeneti időszak volt. Senkinek nem lett volna egyszerű ennyi új játékost beépíteni a csapatba, de Gattuso kinevezésével teljesen megváltozott a csapat mentalitása, a Milan kezd olyan lenni, mint a mi időnkben volt. A csapat egyben van, agresszív és mindenki a győzelemre hajt" – mondta Sevcsenko.

Andrij Sevcsenko már látja a régi Milant Forrás: AFP/Franck Fife

„Nagyon szeretem Gattusót, a stílusát, azt, hogy mindig dühös és nyerni akar" – ezt már a szintén korábbi Milan-legenda, a holland Ruud Gullit mondta. „Néha megosztónak kell lenni, az sem jó feltétlenül, ha mindenki szereti az edzőt. A Milan nem a sztárok csapata, nem lehet senkit külön kiemelni, csapatként lettek jók, az Arsenalnak is nehéz dolga lesz ellenük.

Az AC Milan-Arsenal meccset csütörtökön 19.00 órától rendezik az Európa Ligában