Vágólapra másolva!
A kapusok közül többen is nemtetszésüknek adtak hangot a pénteki barátságos meccseket követően. A spanyol Pepe Reina szerint még van idejük változtatni a labdán az illetékeseknek.

„Meg kéne változtatniuk, még van rá idő" – mondta Reina. „Lehetett volna jobb is" – tette hozzá spanyol kollégája, David de Gea.

David De Gea nem elégedett a labdával Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Az Adidas novemberben mutatta be a világbajnokság hivatalosa labdáját, a Telstar 18-at, ami nem nyerte el maradéktalanul a kapusok tetszését.

„A kapusoknak nagyon sok gondot fog okozni ez a labda. Furcsa dolgokat produkál, elég kiszámíthatatlanul száll a levegőben. Fogadni mernék, hogy legalább 35 távoli gólt láthatunk majd Oroszországban. Ráadásul van egy filmréteg is a labdán, ami miatt nem könnyű megfogni sem" – mondta Reina.

„Nagyon furcsa, nem mondom, hogy nem lehetne jobb ennél" – mondta De Gea, akinek a kapuját a német Thomas Müller vette be távolról a pénteki meccsen.

„Lehetne jobb is a labda, nagyon sokat mozog a levegőben, de lehet, hogy csak meg kell szoknunk. Sokat kell még dolgozni a világbajnokságig, nincs más választásunk" – tette hozzá a németek kapusa Marc-André ter Stegen.