Tudták a német hatóságok, hogy veszélyes bűnöző a migráns késelő, mégis tartózkodási engedélyt kapott

Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, egy afrikai migráns szerda este hét óra körül egy Kölnből Flensburgba közlekedő Intercity vonaton összeütközésbe került egy 22 éves brémai rendőrnővel és egy 35 éves kölni férfival, akikre késsel rátámadt, és a férfit meg is sebesítette. A szolgálaton kívül, de egyenruhában utazó rendőrnő agyonlőtte az agresszív támadót. Azóta több részlet is kiderült a támadásról.
Vágólapra másolva!

Azóta kiderült, ahogy arról a Ripost szombati cikkében beszámolt, hogy

az elkövető egy eritreai – észak-afrikai - migráns volt, aki menekültként 2015-ben Ausztrián keresztül érkezett az országba, és akinek csak határozott idejű tartózkodási engedélye volt.

Rendőrök állnak a flensburgi vasúti pályaudvar egyik peronján. Forrás: MTI

A megkéselt férfi állapotáról, valamint nemzetiségéről egyelőre nem lehet részleteket tudni.

A német rendőrség megerősítette, hogy az elkövetővel végző rendőrnő nem volt szolgálatban, ennek ellenére azonban egyenruhában utazott a vonaton.

A rendőrségi szóvivő szerint ebben semmi kivetnivaló sincs, egyetlen szabály sem tiltja ugyanis, hogy szolgálaton kívül használják az egyenruhájukat, vagy, hogy a szolgálati fegyverüket maguknál tartsák.

A német Bild információi szerint az agyonlőtt késelő egy 24 éves Eritreából származó, Mahmood J. névre hallgató férfi volt. A bevándorló 2015-ben Ausztrián keresztül érkezett Németországba, és azóta az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Recklinghausenben lakott. A német hatóságok humanitárius okokra hivatkozva 2019 novemberéig adtak a férfinak tartózkodási engedélyt.

Pedig tudták, hogy erőszakos bűnöző. Mahmood J. közvetlen szomszédja elmesélte, hogy az afrikai férfi többször is életveszélyesen megfenyegette őt.

– meséli a szomszéd. Egy másik lakónak kellett riasztania a rendőrséget.