A hajléktalanokat nem az segíti, aki amellett érvel, hogy az utcán éljenek

Előkerült Ariane Lak, a brit milliomosnő  csöves hajléktalan
Vágólapra másolva!
A kormány úgy segíti a hajléktalanokat, hogy megfelelő körülményeket és hozzáférhető ellátórendszert biztosít a számukra. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a jövő évi költségvetésről azt mondta, hogy a szociális terület forrásaiban továbbra is biztosított a szolgáltatások finanszírozása. 
Vágólapra másolva!

„A hajléktalan emberek méltóságát nem az segíti, aki amellett érvel, hogy az utcán éljenek, hanem az, ha megfelelő körülményeket és hozzáférhető ellátórendszert biztosítunk a számukra. A kormány a költségvetésben biztosítja az ellátórendszer működéséhez szükséges feltételeket. Ahogyan eddig, úgy

mindenkinek biztosítunk megfelelő férőhelyet” - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán az MTI érdeklődésére.

A hajléktalanok ellátására az elmúlt években 8,5-9 milliárd forintot költött a kormány Forrás: Thinkstock

Azt is hozzátette, hogy

a hajléktalanok ellátására az elmúlt években 8,5-9 milliárd forintot költött a kormány,

és a szociális szolgáltatásokat az önkormányzatok kötelesek biztosítani. Fülöp Attila a jövő évi költségvetésről azt mondta, hogy a szociális terület forrásaiban továbbra is biztosított a szolgáltatások finanszírozása. Az államtitkár elmondta, hogy a hajléktalanok méltóságát nem az szolgálja, aki amellett kardoskodik, hogy az utcán éljenek. A kormány úgy tud segíteni ezeknek az embereknek, hogy hozzáférhető ellátórendszert biztosít számukra.

Ezt a rendszert a kormány eddig is biztosította, és ezután is biztosítani fogja.

Magyarországon 9800 éjjeli menedékhely és átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére, és ezeken kívül télen még további 1500 többletférőhelyet biztosítanak. A nappali melegedők száma pedig eléri a 7500-at.

- mondta Fülöp Attila.