Orosz lányok, ne szexeljetek a külföldi drukkerekkel!

BELGASOCCER VOETBAL FOOT FOOTBALL CM COUPE DU MONDE WERELD BEKER
Fans pictured in the city centre of Moscow, Russia, before the start of the FIFA World Cup 2018 tonight, Thursday 14 June 2018. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
Vágólapra másolva!
Az orosz parlament családügyi bizottságának elnöke arra kérte az orosz nőket, hogy óvakodjanak a felelőtlen szexuális kapcsolatoktól, melyet az országba látogató külföldi drukkerekkel létesíthetnének. Emlékezzenek arra, mi történt 1980-ban.
Vágólapra másolva!

Tamara Pletnyova, a Duma család, nő és gyermekügyi bizottságának elnöke kedden beszélt erről a Gavarity Moszkva rádióban. Pletnyova emlékeztetett rá, hogy az 1980-as moszkvai olimpia után nagyon sok baba született orosz anyától, de külföldi apától, aki az ötkarikás játékok után soha többé nem jelentkezett.

Óvatosan, gyevocska! Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

„Ezek a gyerekek rengeteg szenvedésen mentek keresztül a szovjet időszakban" – igyekezett az érzelmekre is hatni a politikus a józan ész mellett.

Pletnyova különösen óvott attól, hogy más bőrszínű vendéggel szülessen meg az intim kapcsolat. A kommentárnak persze nem örültek maradéktalanul a FIFA háza táján, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem kevés energiát fektet abba, hogy kiűzze a rasszizmust a stadionokból, sőt a sportágból, az orosz politikus megjegyzése azonban különösebb erőfeszítés nélkül is olvasható így.

Vitaliy Mutko, korábbi sportminiszter viszont igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, miszerint a FIFA és Oroszország céljai tökéletesen összhangban vannak ennek a célnak az elérésében.