Hozzávalók:
600 gr csirkemell
20 gr só
4 adag sajtos diómártás
50 gr étolaj
6-800 gr őszibarack, vagy nektarin
50 gr barnacukor
50 gr dió
150 gr krémsajt
30 gr méz
200 gr tej
10 gr só
20 gr kukoricakeményítő
Hogyan kell elkészíteni?
A csirkemellet megsózom, és serpenyőben megsütöm. Az őszibarackot félbevágom, kimagozom. Vékonyan megszórom barnacukorral, Sütőben megsütöm. 5 perc, a 230 C-fokos előmelegített sütőben.
Sajtos dió mártás: A diót megpirítom. Vízben puhára főzöm. Leszűröm. Krémsajtot adok hozzá, és turmix-szal krémesítem. Tejjel felforralom. Ízesítem sóval, mézzel. Hideg vízben kikevert kukoricakeményítővel krémesre sűrítem.