Azonnal telepíteni kell a Windows frissítéseit

windows update
A Microsoft által kiadott javítások a Windows Update-en keresztül telepíthetőek
Vágólapra másolva!
Többek közt egy nulladik napi sebezhetőséget is megszüntetett a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Menetrend szerint megérkeztek a Microsoft és az Adobe havi hibajavításai. A szeptemberi hibajavító kedd során a Microsoft összesen 62 darab sérülékenységet foltozott be a támogatott Windowsokban, a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásokban, továbbá az Office-csomagokban. Ezek közül 17 sebezhetőség kapott kritikus besorolást.

A Microsoft által kiadott javítások a Windows Update-en keresztül telepíthetőek Forrás: Origo

A javított hibák között megtalálható a néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra került „ALPC” nulladik napi sebezhetőség is, minimum egy bűnözői csoport már aktívan próbálja kihasználni a biztonsági rést. A probléma lehetővé teszi a támadók számára, hogy adminisztratív jogosultságot szerezzenek a normál felhasználói joggal elindított alkalmazásaik számára.

Az Adobe sem tétlenkedett, bár az elmúlt hónapok trendjeinek megfelelően elég nagy csend volt a cég háza táján, a Flash Playerben csak egyetlen fontos besorolású sebezhetőséget javított. Emellett a Coldfusion fejlesztői környezetét is javította, ebben három kritikus, két fontos, továbbá egy közepes besorolású sérülékenységet szüntetett meg.

A Microsoft által kiadott patchek a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthetőek, míg az Adobe javításait a vállalat saját frissítőprogramja fogja felajánlani. Érdemes még tudni, hogy Windows 8/10 rendszereken az Internet Explorer és a Microsoft Edge által használt Flash Player a Windows Update-en keresztül frissül, a Google Chrome pedig letölti saját magának az Adobe lejátszójának aktuális kiadását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!