Tovább folytatódik a béremelés az egészségügyben

egészségügy korterem folyosó kórház
Nagykanizsa, 2013. január 11. A Kanizsai Dorottya Kórház szülészeti osztályán egy nővér sétál a folyosón Nagykanizsány 2013. január 11-én. Az egészségügyi intézmény az Év kórháza-díj szavazáson az infrastruktúra kategóriában lett győztes. A Házipatika.com által nyolc éve alapított Év kórháza-díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson, amelyen az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket értékelték. Öt kategóriában szavazhatott a közönség. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A 2016 óta tartó folyamatos béremelés jövő júliusban folytatódik az egészségügyi dolgozók körében – jelentette be Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Horváth Ildikó az M1 Aktuális csatornának adott interjújában azt mondta, az ágazatban a július 1-jei emelés után

2020-ban januárban és novemberben, majd 2022-ben is lesz emelés.

Ez több mint 150 százalékos bérnövekedést jelent – tudatta, hangsúlyozva, hogy az érintett 84 ezer egészségügyi dolgozó 2,5-szer többet fog keresni 2022-ben, mint 2016-ban.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Elmondta azt is, a részletes bértáblák 2019 elején készülnek el, a tárgyalásokba az érdekképviseleti szervezeteket is bevonják.