Esszével kéredzkedhetnek vissza a Fallout 76 csalói

bethesda fallout 76
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Az ötlet érdekes, de persze több probléma is van vele.
Vágólapra másolva!

Az idén november közepén piacra került, a játéksorozat korábbi részeitől homlokegyenest eltérően csak multiplayer Fallout 76 egy katasztrófa, technikai és játéktervezési hibák kellemetlen katyvasza. A Bethesda persze ígéretet tett a megjavítására, így feltehetően a következő egy év során eldől majd, hogy megmenthető-e kritikusok és a játékosok java által is lefitymált játék. Megvannak a jó pillanatai, de összességében érthetetlen, hogy a Bethesda miért gondolta elfogadható ötletnek a jelen állapotában való kiadását.

Fallout 76 Forrás: Bethesda Game Studios

A legújabb fejlemény a játék kapcsán, hogy a Bethesda elkezdte nagy számban véglegesen kitiltani a csalóknak ítélt játékosokat a Fallout 76 szervereiről. Ez rutin dolog a többjátékos címeknél, elvégre a csalók tönkreteszik a többiek játékát. Ami viszont érdekes, hogy akik megpróbálják az ügyfélszolgálaton keresztül visszakapcsoltatni a hozzáférésüket, azoktól a hírek szerint egy esszét kér a cég, hogy a harmadik felektől származó csalóprogramok használata miért hátrányos az online játékosközösség számára. Az esszé leadása viszont nem jelenti azt, hogy biztosan visszakapják a hozzáférésüket.

Az esszéztetés érdekes ötlet, csak sajnos nem minden játékos tud annyira angolul, hogy képes legyen beadni egy efféle fogalmazást.

Szintén jelentős probléma, hogy rengetegen téves kitiltásról panaszkodnak. Fennáll a gyanú, hogy a Fallout 76 csalásfelismerési rendszere nem cheatelésre használt segédprogramok, modok, vagy akár a játék saját bugjai miatt is osztogatja a kitiltásokat. Az utóbbi furán hangzik, de egyáltalán nem volna meglepő, elvégre egy olyan játékról beszélünk, amelyben az egyik játékos karaktere

hetekig halhatatlan volt egy bug miatt.

A modok kapcsán megemlítendő, hogy a Bethesda jelenleg nem engedi ezek használatát, csak a jövőben elérhetővé váló, privát szervereken lehet majd modokat futtatni.

A rejtélyes okból kibannolt játékosoknak sejthetően különösen nincs kedvük esszét írni, hogy az ügyfélszolgálat esetleg kedveskedjen visszaengedni őket a játékba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!