Fogyókúrára küldte a légitársaság a stewardesseket

PIA
Vágólapra másolva!
Pakisztán nemzeti légitársasága, a Pakistan International Airlines (PIA) hat hónapot adott arra a légiutas-kísérőinek, hogy lefogyjanak.
Vágólapra másolva!

A PIA egy belső körlevélben 1800 fedélzeti alkalmazottat figyelmeztetett arra, hogy ne lépjék túl a számukra meghatározott súlyhatárt, különben nem repülhetnek. A január 1-jén szétküldött levélben

a légitársaság hat hónapot adott arra a munkavállalóinak, hogy betartsák az előírásokat.

Jelenleg 30 fonttal (13,6 kg) lehet túllépni az előírt testtömeget, de ennek havonta 5 fonttal (2,27 kg) csökkennie kell, ha továbbra is dolgozni akarnak.

A pakisztáni légitársaság a különböző testmagasságokra más és más súlyt ír elő az alkalmazottainak. Egy „közepes testalkatú" nőnek például, aki 1,70 méter magas, 133-tól 147 fontig (60,3-66,7 kg) terjedhet a testtömege. A stewardesseket a bázisállomásukon mérik le,

akik pedig ellenőrző listán vannak, azoknak a súlyát havonta jelenteni kell.

A mostani adatok alapján körülbelül 100 alkalmazottnak kell lefogynia július 1-jéig, ami valamivel az összlétszám 5 százaléka felett van - mondta a CNN-nek a légitársaság szóvivője. Mashhood Tajwar szerint ez egy rutineljárás, és azt biztosítja, hogy a légiutas-kísérők karcsúak, csinosak és fittek legyenek.

Szavazzon!

Ön szerint igaza van a légitársaságnak?