Lezuhant egy repülőgép Iránban

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy szállítógép hétfőn Iránban, a fővárostól, Teherántól nyugatra. A teherrepülőgép fedélzeten egyes jelentések szerint kilencen, más értesülések szerint tízen tartózkodtak.
Vágólapra másolva!

A helyi katasztrófavédelem vezetője, Pirhosszein Kolivand azt mondta, hogy

egyelőre nincsenek egyértelmű információk a történtekről.

A Boeing 707-es típusú gép az Alborz tartományban lévő Karadzs város Fath nevű repülőterén szenvedett balesetet. Az iráni televízió értesülése szerint a gép Kirgizisztán tulajdonában van. Egy helyi tisztviselő ugyanakkor úgy nyilatkozott,

nem tudni, hogy iráni vagy külföldi gépről van szó.

Több halálos áldozata is van a balesetnek Forrás: AFP

A kirgizisztáni Manasz nemzetközi repülőtéren azt közölték, hogy a gép az iráni Payam Air légitársaság repülőgépe volt.

Később a Fársz helyi hírügynökség ismertette az iráni hadsereg közleményét, amelyből kiderült, hogy a szállítógép a hadseregé, és húst szállított a kirgizisztáni fővárosból, Biskekből.

Azt is megerősítették, hogy a Boeing 707-es típusú gép az Alborz tartományban lévő Karadzs város Fath nevű repülőterén szenvedett balesetet, és a repteret a Forradalmi Gárda használja. A hatóságok szerint viszont nem is itt, hanem a Teherántól mintegy negyven kilométerre lévő Pajam repülőtéren kellett volna földet érnie. A hatóságok nem közölték, hogy a gép miért mégis Fathban szállt le, bár azt tudatták, hogy

a pilóták a baleset előtt vészhelyzetet jelentettek.

Mint kiderült, az iráni katonai gép kicsúszott a leszállópályáról, és egy, a repteret a közeli lakónegyedtől elválasztó falnak ütközött.

A szállítógépet teljesen ellepték a lángok, vélhetőleg az ott tartózkodók közül senki sem élte túl a katasztrófát.