Lakóházra zuhant egy kisrepülő, öten meghaltak

Kalifornia, repülő, kisrepülő, baleset
Yorba Linda, 2019. február 4. Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt lakóháznál, amelyre rázuhant egy kisrepülőgép a kaliforniai Yorba Linda településen 2019. február 3-án, kevéssel az után, hogy a légi jármű felszállt az Orange megyei Fullerton repülőteréről. A kétmotoros Cessna 414A típusú gép darabjaira esett szét a becsapódás előtt. A járművön csak a pilóta tartózkodott, aki a kigyulladt ház négy lakójával együtt életét vesztette a balesetben. Két túlélőt kórházba vittek. MTI/AP/Alex Gallardo
Vágólapra másolva!
Lakóházra zuhant Kaliforniában vasárnap egy kisrepülő, ami miatt a ház kigyulladt. A balesetnek öt halottja és két sérültje van.
Vágólapra másolva!

A kétmotoros Cessna414A típusú gép nem sokkal felszállása után csapódott az épületbe Yorba Linda településen. A gép egyelőre ismeretlen okból a becsapódás előtt darabjaira esett szét.

Egyedül a pilóta tartózkodott rajta, aki meghalt, a további négy halálos áldozat a kigyulladt ház lakói.

A sebesülteket égési sérülésekkel szállították kórházba. A legelső jelentések még két halottról és két sérültről szóltak.

A gépen csak a pilóta utazott, aki a kigyulladt ház négy lakójával együtt meghalt a balesetben. Két túlélőt kórházba vittek Forrás: MTI/AP/Alex Gallardo

Allen Kenitzer, a szövetségi repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a gép Fullerton város repülőteréről indult, amely 15 kilométerre van Yorba Lindától.

A kétszintes épület kigyulladt, amikor a gép pilótafülkéje és egyik motorja belecsapódott.

A másik hajtómű az utcára esett, ahol hatalmas lyukat vájt az aszfaltba – mondta Eliott Simpson, a nemzeti közlekedésbiztonsági felügyelet egyik vizsgálóbiztosa.

A Twitterre feltöltött videofelvételeken emberek rohannak egy lángoló házhoz, a földön pedig repülőgépdarabok – köztük egy légcsavar – hevernek.