Most már automatából is vehet lazacot

lazac farm clap
A picture taken on September 11, 2014 in Indre Oppedal, 100 km from Bergen shows submerged salmons cages at a farm of Norwegian world's largest salmon producer Marine Harvest . AFP PHOTO ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
A világ első, fagyasztott norvég lazacfilét kínáló automatáját Szingapúrban állították üzembe, és az ottaniak majd megőrülnek érte.
Vágólapra másolva!

Bár Szingapúr városállama alapvetően tengeri ország, az ottaniak mégis a norvég lazacra esküsznek a saját vizeikből kifogható halfajták helyett.

Egy helyi vállalkozó ezt a fogyasztói elvárást meglovagolva helyezte üzembe a világ első lazacfilé-árusító automatáját egy ottani bevásárlóközpontban.

A közel 6 szingapúri dollárért (kb. 1100 forint) 20 dekagrammos, fagyasztott lazachúscsomagot kap a vásárló, a vételárat bankkártyával lehet kiegyenlíteni.

A lazac ATM pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert, már csak azért is, mert a bevásárlóközpont élelmiszerboltjában ennél jóval drágábban kínálják a kedvelt portékát.

A halautomatát két cég együttműködésével fejlesztették ki, és a nap 24 órájában üzemel. Látva annak sikerét, máris annak továbbfejlesztésén, valamint további 14 egység telepítésén dolgoznak a helyi vállalkozások.