Az európai bürokraták mind bevándorláspártiak

Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Federica Mogherini
First Vice President of the European Commission Frans Timmermans (R) speaks with European Union foreign policy chief Federica Mogherini next to European Commission's President Jean-Claude Juncker (L) before a debate on the 13 November terrorist attacks in Paris and subsequent police and military operations at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on November 25, 2015. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, ahol arról beszélt, hogy az európai bürokraták mindent megtesznek, hogy bevándorláspárti álláspontjuk érvényesüljön. Akár a fejlesztési támogatásokat és többszázezer eurós büntetést is kiszabnak, ha érdekük úgy kívánja. 
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán szerint az európai bürokraták - akárhogy tagadják - bevándorláspárti álláspontot képviselnek, és ha a tagállamok jelentős része nem is ért velük egyet, mindent megtesznek, hogy álláspontjuk érvényesüljön, sőt, meg is büntetik azokat az országokat, amelyek nem értenek velük egyet.

Például megvonják a fejlesztési támogatásokat és 270 ezer eurós büntetést szabnak ki rájuk.

Hárman a brüsszeli bevándorláspártiak közül: Jean-Claude Juncker (b), Federica Mogherini és Frans Timmermans (j). Forrás: AFP/Frederick Florin

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság és egyes képviselőinek reakciója arról árulkodik, hogy Magyarország a tájékoztatási kampányban olyan témákat érintett, amelyek valósak.

Szerinte nem igaz, hogy az Európai Bizottság csak a tagállamokkal hoz döntést, ugyanis nem minden döntéshez van szüksége az Európai Tanács jóváhagyására és az egyes tagállamok egyetértésére. Ahogy fogalmazott,

a bizottság ezeket a kiskapukat kihasználja, és befolyásolja a migráció alakulását.

Kovács Zoltán végül hozzátette: az európai bürokraták a migránskártyákra eddig több mint 110 millió eurót fordítottak, idén januárban pedig hatvanezer embernek utaltak pénzt.