Képeken a megújult Microsoft Edge

microsoft edge
Így néz ki jelenleg a Chrome technológiájára épülő Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Kompatibilis a Chrome webáruházban lévő kiegészítőkkel.
Vágólapra másolva!

Komoly szenzációt keltve a Microsoft tavaly bejelentette a saját EdgeHTML böngészőmotorjának a kidobását, helyette a Google Chrome nyílt forráskódú technológiájára fog átállni a cég, azaz a Chromium motort használja majd többek közt a következő generációs Microsoft Edge böngésző is. A szoftver hónapok óta fejlesztés alatt áll, és várhatóan a közeli jövőben nyilvánosan elérhetővé válik majd, bár egy darabig csak béta formában.

Így néz ki jelenleg a Chrome technológiájára épülő Microsoft Edge Forrás: Neowin

A munka látszólag jól halad, a Neowin lehozta az első képernyőképeket a megújult Microsoft Edge-ről. Hatalmas szenzációkról nem tudunk beszámolni, az elvárhatónak megfelelően csak egy átvariált kinézetű Chrome-ról van szó.

Jelen pillanatban a szoftverben nincsenek jelen az Edge egyedi funkciói, például a képekre és a dokumentumokra való jegyzetelési lehetőség, a megnyitott lapok későbbre való félretétele.

Viszont kiderült, hogy a jelenlegi szisztémához hasonlóan a következő Edge-hez is alapvetően a Windows Áruházból lehet majd telepíteni a bővítményeket, bár momentán egy opció átállításával közvetlenül a Chrome webáruházból is installálhatóak hozzá kiegészítők. Nagy szívességet tenne magának és a felhasználóknak is a Microsoft, ha megtartaná ezt az opciót a böngésző végleges változatában.

Az opcióknál tartva a böngésző beállításait tartalmazó felületet is újratervezte a vállalat. A jelenleg elérhető Edge-ben a böngésző főmenüjébe vannak beépítve a beállítások, míg a következő generációs Edge egy klasszikus beállítóoldalt kínál, hasonlóan a Chrome-hoz és a Firefoxhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!