Mit szólna évi plusz öt szabadnaphoz, amit önmagára fordíthatna?

könyvtár, olvasás, olvasó emberek
47503609 - student reading a book from shelf in library at the university
Vágólapra másolva!
Évi öt plusz szabadnap, az plusz egy hét kiesés a munkából évente. Egy San Franciscó-i startup, a BetterUp azonban úgy látja, ez hatékonyabbá teszi az éves teljesítményt.
Vágólapra másolva!

Ezek után talán nem meglepő, hogy a BetterUp coachinggal, azaz személyiségfejlesztéssel foglalkozik. Videócsatornán és chaten köti össze a coachokat, azaz a szakmai edzőket azokkal, akik erre a szolgáltatásra vágynak, leginkább pályaválasztással összefüggő élethelyzetekben.

A cég "belső munkanapok"-nak hívja ezeket a különleges szabadságokat, amely idő alatt az alkalmazottaik önmagukkal foglalkoznak.

Néhányan meditálnák vagy kirándulnak, mások otthon maradnak, hogy olvashassanak. De olyanok is akadnak, akik egy „digitális méregtelenítésen" mennek keresztül, és nem figyelik a telefonjukat, e-mailjeiket vagy Instagramjukat a nap folyamán.

Mit szólna bő kéthavonta egy munkanaphoz, amikor munka helyett például egész nap olvashatna? Forrás: 123RF

A BetterUpnál ugyanazt a napot veszik ki az alkalmazottak, gyakran a hétfőt, hogy meghosszabbítsanak egy hétvégét.

Alexi Robichaux, a cég vezérigazgatója szerint

a lényeg, hogy az alkalmazottak önmagukra fordítsák ezt az időt.

A 2013-ban alapított BetterUp két évvel ezelőtt kezdte ezt a hagyományt, amikor a vállalatnak még csak mintegy 30 alkalmazottja volt. Napjainkban a BetterUp 150 fős munkatársi gárdával rendelkezik, és sokan megosztják a plusz szabadnapokkal kapcsolatos tapasztalataikat a cég belső csatornáján.

A közelmúltban az egyik alkalmazott például elmondta, hogy egy ilyen szabadnapon szörfözni szeretett volna, de végül csak ült a homokban egész nap. És visszajött feltöltött energiával - tette hozzá Alexi Robichaux.

Mi az a kognitív képesség?

A kognitív képességek olyan megismerési és gondolkodási tevékenységek, mint például az észlelés, a figyelem, az emlékezet, a számolás, vagy a nyelvhasználat.

"Van egy figyelemfelújítási elméletnek nevezett eljárás, mely arról szól, hogy ha olyan környezetben vagyunk, ahol alacsonyabb ingerek érnek minket, különösen a természetben, akkor az agyunk képes helyreállítani a kognitív képességeket.

- mondta Jacinta Jimenez, a cég vezetője.

Cikkünk a Business Insider írása alapján készült.