Ásványkincsek után kutatnak az utolsó érintetlen vadonban

beauty in nature natural beautiful nature FOREST formation natural pattern pattern GREEN COLOUR CAST green color COLOR icelandic scandinavian northern european EUROPEAN iceland scandinavia northern europe EUROPE thingvellir LIGHT lights magnetic field mag
Aurora borealis over forest, Thingvellir, Iceland
Vágólapra másolva!
Jelentős forrásokat juttat Kanada szövetségi kormánya az Északnyugati területek néven ismert, óriási territóriumnak, hogy ott kiterjesszék az ásványkincsek utáni kutatást - írja a Mining.com.
Vágólapra másolva!

Az Északnyugati területek elsődleges gazdasági erejét nem más, mint értékes ásványkincsei képviselik. A kanadai kormány most arról döntött, hogy 5,1 millió amerikai dollárnak megfelelő összeggel támogatják a kitermelés fejlesztését a régióban.

Ebből az összegből

elsődlegesen a terület egyik tartományában működő három gyémántbánya fejlesztésére költenek.

Emellett jutnak források új feltárásokra is. A kormány mindettől azt várja, hogy a messzi északi területek gazdasága beindul, és szomszédos Yukon valamint Nunavut nevű térségek pedig Kanada leggyorsabban fejlődő területeivé válnak.

Kanada ezen vidékein is jól látható az északi fény Forrás: Cultura Creative/Oscar Bjarnason

A szövetségi pénzekből biztosítani kívánják azt, hogy a kitermelési illetve feltárási területeket az év minden szakaszában megközelíthessék. Emellett jelentős előrehaladást szeretnének elérni a feltérképezésben, a korábbiaknál pontosabb és részletesebb információkkal támogatva a bányavállalatokat.

Az ország innovációs, tudományos és gazdasági ügyekért felelős minisztere így fogamazott: "Ismerjük az ásványi anyagok fellelési helyeit, de ahhoz, hogy befektetőket vonzzunk oda, hozzáférhetővé kell tenni a helyszíneket számukra. Ismerünk korábbról hasonló kezdeményezéseket, melyek később jelentős gazdasági aktivitáshoz vezettek."

Navdeep Bains hozzátette azt is, a kanadai kormány számára kiemelten fontos, hogy

hozzájáruljon az északi vidékek hosszútávú és fenntartható fejlődéséhez, új munkahelyeket hozzon létre, és beindítsa a gazdasági növekedést.

Úgy tűnik, az arany valóban az egyik leginkább vonzó gazdasági lehetőséget jelenti a területen. Az Origo ebben a cikkében írt arról, hogy a történelmi aranyláz után, most újra az értékes ásványkincs után kutatnak a Klondike folyó vidékén.